Sivas Belediyesi Başkanlık Makamını Mahallelere Taşıyor

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın Mahalle Buluşmalarına devam ediyor. Başkan Aydın ve belediye yönetimi Cuma Pazarı Bölgesinde bulunan İstiklal, Dört Eylül, Tuzlugöl ve Kümbet Mahalle sakinleri ile bir araya geldi.

Sivas Belediyesi Başkanlık Makamını Mahallelere Taşıyor
  • 08 Ekim 2018, Pazartesi 11:54
Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın Mahalle Buluşmalarına devam ediyor. Başkan Aydın ve belediye yönetimi Cuma Pazarı Bölgesinde bulunan İstiklal, Dört Eylül, Tuzlugöl ve Kümbet Mahalle sakinleri ile bir araya geldi.
Mahalle Buluşmasına Başkan Aydının yanı sıra AK Parti İl Başkanı Hakan Aksu, Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Duman, Kümbet Mahallesi Muhtarı Recep Değerli, İstiklal Mahallesi Muhtarı Cemalettin Arslan, Dört Eylül Mahallesi Muhtarı Numan Kaya, Tuzlugöl Mahallesi Muhtarı Mesut Erbaş, Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Çetin Aydın ile Muhtarlar Derneği Başkanı Turan Koç da katıldı.
Belediye Başkanı Sami Aydın 2004 öncesi Sivasın genel durumunu özetleyerek,Rabbime şükürler olsun ki; bugün sizlerin karşısında alnımız açık başımız dik olarak bulunuyoruz. Bu şehrin çok sorunları vardı, 2004te ilk aday olduğum zaman Karşıyaka muhtarı karşımda, köprü köprü der dururdu. Sivasın havası tamamen kirli, sağlığı tehdit eder boyuttaydı. Ev hanımlarımız daha iyi bilir, sularımız haftanın 3 günü, 4 günü kesik olurdu. Alt yapımız tamamen tahrip olmuştu. Şehirde yeşil alan diyecek bir tane düzenli parkımız yoktu. Bu sorunların hepsini giderdik. Karşıyakaya Osmanlıdan sonra ilk köprüyü yaptık. Kızılırmak üzerinde bir köprü vardı, oda tarihi köprüydü. Bu dönemde 4 köprü inşa ettik. Sivasta hava kirliliğini bitirdik. Haftada 4 gün su akmayan evlerde düzenli su akışını sağladık. Bununla da yetinmedik, suyun kalitesini artırdık. Bundan sonraki süreçte gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla musluklardan damacana su kalitesinde su akışını sağlayacağız dedi.
Başkan Aydın,Sivasta Cıbıllar Parkı vardı. Öyle bölge parkları, mesire alanları, bu tür şeyler Sivas için çok lükstü. Belediyeler bırakın yapmayı, planlamak cesareti bile bulamıyordu. Biz geldikten sonra bu çalışmaların tamamını gerçekleştirdik. Şehir merkezinde bölge parkları, her alanda mesire alanlarına bu dönemde kavuştuk şeklinde konuştu.
Başkan Aydın buluşmanın gerçekleştirildiği Cuma Pazarında uygulanan projeyi de hatırlatarak,Hatırlayın Cuma Pazarı, eskiden pazarlar cadde üzerine kurulurdu, tozdan geçilmezdi. Esnafımız elini yıkayacak lavabo bulamazdı, insani ihtiyaçlarını karşılayacak yer bulamazdı. Modern pazarlar yapıyoruz, ilki burasıdır. Sadece pazar mı, hayır. Haftanın bir günü pazar, diğer günleri bölge otoparkı, kurban bayramlarında kurban kesim yeri, diğer zamanlarda mahallemizin ortak kullanım alanı, sosyal alanı... Şimdi ikincisi olan cumartesi pazarı da bitiyor. ifadelerini kullandı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık