Silah Ve Teçhizat Tanıtımına Yoğun İlgi

Uluslararası Jandarmalar Askeri Statülü Kolluk Kuvvetleri Birliği sergisinde silah ve teçhizat tanıtımı yapıldı. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin Türk yapımı ürünlerle gurur duyduklarını belirtti.

Silah Ve Teçhizat Tanıtımına Yoğun İlgi
  • 23 Ekim 2018, Salı 13:10
Uluslararası Jandarmalar Askeri Statülü Kolluk Kuvvetleri Birliği sergisinde silah ve teçhizat tanıtımı yapıldı. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin Türk yapımı ürünlerle gurur duyduklarını belirtti.
Uluslararası Jandarmalar Askeri Statülü Kolluk Kuvvetleri Birliği (FIEP), Jandarma Genel Komutanlığının ev sahipliğinde Antalya Belekte bir otelde başladı. Toplantıya, 19 ülkenin jandarma genel komutanları katıldı. Birlik ve teçhizat sergisi yoğun ilgi gördü.

Milli sanayiyi destekliyoruz
Makine Kimya Endüstrisi (MKE) standını ziyaret eden Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, ihtiyaçlarında yerli ve milli ürünleri kullanarak dışa bağımlı olmak istemediklerini kaydetti. Çetin, FIEPin geçen yıl devraldığı başkanlığını bugün Hollandaya teslim edeceğim. 19 ülkenin komutanları Antalyada. Sergi ile amacımız özellikle yerli ve milli sanayiyi yabancı ülkelere tanıtmak. Dışa bağımlılığı azaltmak için Cumhurbaşkanlığımız öncülüğünde devletimizin bütün kurumları katkıda bulunuyorsa, Jandarma Genel Komutanlığı olarak biz de yerli ve milli sanayiyi destekliyoruz. Bu nedenle biz de öncelikle yerli silah ve malzeme tercih ediyoruz diye konuştu.
Türk yapımı ürünlerle gurur duyduklarını kaydeden Arif Çetin, sergilenen yerli ve milli malzemelerin dünyadaki emsalleriyle boy ölçüştüğünü, bazılarının birkaç konuda rakiplerini geçtiğini vurguladı. Çetin şöyle konuştu:
Yerli sanayimizin ürettiği bu malzemeleri gururla kullanırken, gururla sergimizi açtık. Güvenle yerli ürünlerimizi kullanıyoruz. Yabancılar ilk defa böyle bir sergi izlediler. 21 firma sergide yer alıyor. Yüzlerce araç gereç var. Yabancı ülkelerin temsilcileri yerli ürünlerimizden çok etkilendiklerini dile getirdi. Bu malzemeleri ülkelerinde görmek istediklerini söyledi. Yerli malzemelerimizi ihraç edeceğimizi düşünüyorum. Terörle mücadele bu silahları kullanıyoruz.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık