Seydişehirde Zabıta, Tarife Ve Fiyat Denetimi Yaptı

Konyanın Seydişehir İlçe Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, usulsüz etiket, tarife ve fiyat kontrolü gerçekleştirdi.

Seydişehirde Zabıta, Tarife Ve Fiyat Denetimi Yaptı
  • 08 Ekim 2018, Pazartesi 17:12
Konyanın Seydişehir İlçe Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, usulsüz etiket, tarife ve fiyat kontrolü gerçekleştirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın çağrısı üzerine Seydişehir Belediyesi zabıta ekipleri haksız kazanç elde etmeye çalışan fırsatçılara yönelik harekete geçerek usulsüzlük karşısında denetimlerini sürdürüyor.
Başkan Tutal, Seydişehir genelinde üç haftalık bir süreden bu yana zabıta müdürlüğü ekiplerinin Tüketicinin Korunması Hakkında Kanununa uygun olarak fiyat etiketi denetimlerini halk pazarları, market ve bakkal gibi perakende satış yerlerinde sürdürdüğünü kaydetti. Belediye Başkanı Mehmet Tutalın talimatı üzerine zabıta ekipleri marketlerde ve bakkallarda rafları dolaşarak etiketleri inceleyip fahiş oranda fiyat artışı yapılıp yapılmadığını tespit etmeye çalışıyor. Vatandaşların haklarını korumak için gerekli tedbirleri almaya çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Tutal, herkesin hakkını hukukunu bilmesi gerektiğini kaydetti. Ülkenin son zamanlarda dış güçlerin ekonomik saldırısına maruz kaldığını kaydeden Başkan Tutal, Şükürler olsun ki hükümetimizin dik duruşu ve sağlam politikaları çerçevesinde bu durum kontrol altına alındı. Ancak buna rağmen haksız kazanç elde etmek üzere bu durumdan faydalanan fırsatçılar bazı ürünlerde fiyat artışı yaparak vatandaşlarımıza sıkıntıya sokmak istiyorlar. Cumhurbaşkanımızın talimatları ile Seydişehir Belediyesi olarak ilgili kurumlarla koordineli bir şekilde çalışarak fırsatçılara taviz vermiyoruz. Zabıta ekiplerimiz, şehir merkezinde bulunan bakkal ve marketleri, gezerek fiyat etiketi denetimlerini yapıyorlar. Ürünlere fahiş fiyat uygulayan işletmelere rastlanırsa gerekli cezai işlemler yapılacak. İlçemiz esnafımızın vatandaşları sıkıntıya düşürecek bir girişimde bulunmayacağını umut ediyorum. Ancak denetimlerimizi devam ederek, vatandaşlarımızın hakkını korumaya devam edeceğiz dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık