Seydişehirde Hayvan Barınağı Hizmette

Konyanın Seydişehir İlçe Belediyesi tarafından Eski Demirciler Sanayi arkasında bulunan alanda yapılan hayvan barınağı faaliyete geçti.

Seydişehirde Hayvan Barınağı Hizmette
  • 04 Ekim 2018, Perşembe 15:59
Konyanın Seydişehir İlçe Belediyesi tarafından Eski Demirciler Sanayi arkasında bulunan alanda yapılan hayvan barınağı faaliyete geçti.
Eski Taş Ocağı bölgesinde 500 metrekarelik alanda hayata geçirilen barınağın gerekli tefrişatı Seydişehir Belediyesi tarafından karşılanarak, barınak hayvansever Ayla Sayara teslim edildi. 4 Ekim Hayvanları Koruma Gününde barınağa giderek açıklamada bulunan Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Tüm canlılar, sevgiye ve merhamete muhtaçtır. İnsan eşrefi mahluktur ama diğer canlılara baktığımız zaman hepsi insanoğluna hizmet etmektedir dedi. “Hayvanların evcilleştirilmesi, ıslah edilmesi noktasında insanlarla hayvanlar bugüne kadar hep iç içe yaşamışlardır” diyen Başkan Tutal, “Ancak belediye olarak bazı zorluklar yaşıyoruz. Bazı vatandaşlarımız başıboş köpekleri alın derken, diğerleri neden alındı diye tepki gösteriyor. Göreve geldiğimiz günden itibaren sokak hayvanlarının korunması, bakımı ve ıslahı gibi konularda ilkleri yaptık. Küpeleme çalışmaları, mahalle aralarına bırakılan ekmek sepetlerimiz su ve mama kaplarımızı ana caddelerimize bıraktık. Büyükşehir Yasası gereği modern barınakları büyükşehirlerimiz üstlenmekte. Biz de Büyükşehir Belediyemizin modern barınak yapması konusunda arsa tahsisinde bulunduk. Ancak mahalle aralarındaki sıkıntılar devam ettiği için çok modern olmasa da bir barınak oluşturduk. Şu anda ilçe merkezindeki köpeklerimizi buraya topluyoruz. Belli bir sayıya ulaşınca gerekli sağlık işlemlerini yapıyoruz. Kendi imkanları ile hayvanların bakımını üstlenen Ayla hanıma biz teşekkür ediyoruz. Bizlere bu konuda yardımcı oldu ifadelerini kullandı.
Hayvansever Ayla Sayar da, bu imkanı sağladığı için Belediye Başkanı Mehmet Tutala teşekkür ederek, “Hayvanlarımıza sahip çıkalım onlar bizim canlarımız” şeklinde konuştu. Belediye Başkanı Mehmet Tutal, hayvansever Ayla Sayara örnek davranışından dolayı plaket takdim etti. Başıboş köpeklerin bakım ve beslenmeleri hayvansever Ayla Sayar tarafından karşılanacak olan barınakta şu an 40 köpek bulunuyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık