Serikli Güreşçiler Tarihi Elmalı Güreşlerinde, 1 Birincilik, Beş Üçüncülük Elde Etti.

Antalyanın Elmalı ilçesinde bu yıl 666.ncısı düzenlenen Elmalı Yağlı Pahlivan Güreşlerinde Serikli gençler elde ettiği derecelerle büyük bir başarıya imza attı.

Serikli Güreşçiler Tarihi Elmalı Güreşlerinde, 1 Birincilik, Beş Üçüncülük Elde Etti.
  • 10 Eylül 2018, Pazartesi 15:22
Antalyanın Elmalı ilçesinde bu yıl 666.ncısı düzenlenen Elmalı Yağlı Pahlivan Güreşlerinde Serikli gençler elde ettiği derecelerle büyük bir başarıya imza attı.
Ata sporu güreşin ilk er meydanı olarak kayıtlara geçen ve Elmalı ilçesindeki gerçekleştirilen organizasyona 72si başpehlivan, bin 600ün üzerinde güreşçi katıldı.
Dünyanın en eski spor organizasyonlarından biri olan ‘Tarihi Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşlerini, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Dünya Etno Spor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Antalya Ak Parti Milletvekilleri Mustafa Köse, Kemal Çelik, Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık ve diğer ilçe belediye başkanları ile birlikte çok sayıda güreş sever izledi.
Recep Gürbüz Güreş Sahasında gerçekleştirilen organizasyonda Serik Belediyesi güreş takımı başpehlivanı Ali Gürbüz ile İsmail Balaban arasındaki yarı final mücadelesi ise tarihe geçti. Gürbüz, sağanak yağış altında 2 saat 15 dakika süren mücadelenin sonunda İsmail Balabana yenilerek üçüncü oldu. İsmail Balaban, finalde, Nedim Güreli eleyen Orhan Okulu ile karşılaştı. 2 saat 15 dakikalık yarı finalin yorgunluğunu finalde hisseden İsmail Balaban, güreşe devam edemeyince Orhan Okulu şampiyonluğa ulaştı. Kırkpınarın son başpehlivanı Orhan Okulu, Elmalı Yağlı Güreşlerinde üst üste 6. kez şampiyon oldu.
Serikli güreşçiler ise Tarihi Elmalı güreşlerinde, 1 birincilik, beş üçüncülük elde etti. Başpehlivan Ali Gürbüz üçüncü, deste büyük boy da Osman kan birinci, Ali Kan üçüncü, baş altında İlhan Kırmızı Kan üçüncü, büyük ortada Bayram Aslantaş üçüncü, deste orta boyda ise Hasan Güler üçüncü oldu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık