Senegalli Öğrenci Ndiaye, Türk İnsanına Ve Türkiyeye Hayran Kaldı

‘Kusti adlı bisikletiyle ‘Afrikadan Selam adlı projesiyle Türkiye turuna çıkan Senegalli Mustafa Ndiaye, 67 gündür şehir turunu sürdürüyor. 23üncü şehir olan Hatayın İskenderun ilçesinde de vatandaşların ilgisiyle karşılaştı.

Senegalli Öğrenci Ndiaye, Türk İnsanına Ve Türkiyeye Hayran Kaldı
  • 07 Eylül 2018, Cuma 18:59
‘Kusti adlı bisikletiyle ‘Afrikadan Selam adlı projesiyle Türkiye turuna çıkan Senegalli Mustafa Ndiaye, 67 gündür şehir turunu sürdürüyor. 23üncü şehir olan Hatayın İskenderun ilçesinde de vatandaşların ilgisiyle karşılaştı.
İstanbulda yaşayan ve Orhantepe Mahallesindeki Kahramanlar Cami cemaatinin kendisine aldığı bisikletle İstanbuldan yola çıkan Ndiaye, amacının insanların kafasındaki Afrika imajını değiştirmek olduğunu belirtti.
İstanbul Şehir Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğrencisi Senegalli Mustafa Ndiaye, ‘Afrikadan Selam adını verdiği turuyla Türkiyeyi karış karış dolaşıyor. Uğradığı her şehre ‘Kusti ismini verdiği bisikleti ile Afrikanın selamını götürüyor.
‘Afrikadan Selam ismini verdiği turunda gittiği yerlere selam ulaştırıyor ve karşılaştığı insanların selamını da Afrikalı kardeşlerine ulaştırmayı hedefleyen, Selam aracılığıyla iki ülkenin insanı arasında bir köprü kurmayı isteyen Senegalli Mustafa Ndiaye, bisikletini sürerken insanların kendisini durdurmasına çok şaşırdığını, her insanın kendisi için özel olduğunu, insanların ilgisinin kendisinde önemli bir yer tuttuğunu belirtti.
Yolculuktaki en büyük amacının insanların medyadan Afrika hakkında öğrendiği yanlış bilgileri değiştirmek olduğunu ifade eden Senegalli Mustafa Ndiaye, “Türkiyenin bütün bölgeleriyle kaynaşmak onlara Afrikayı anlatmak. Onların Afrikaya olan bakış açısını yanlışsa onu düzeltmek ve buradaki insanlara da bizim memleketimizi elimden geldiğince tanıtmak” dedi.
9 haftadır yolda olduğunu ve Hatayla birlikte 23üncü şehir olduğunu belirten Ndiaye, “67 gün oldu. Her gün benim için önemli olduğu için üzerinde duruyorum. Yaz tatili olduğu için bu geziyi yapıyorum. O yüzden her yere uğrayamıyorum. Genel olarak İstanbuldan başladım. Karadeniz üzerinden oradan Doğu Anadolu, Akdeniz, Ege ardından İstanbula geri döneceğim. Genel olarak Türk insanının farklılıklarıyla zenginlikleriyle tanıdım, bu yüzden çok mutluyum. Hatay İskenderun ile birlikte toplamda 23üncü şehir oldu. İstanbulda üniversite öğrencisiyim. Okul açılımıyla birlikte orada olmayı planlıyorum” dedi.
Türk insanının çok misafirperver olduğunu özellikle vurgulayan ve bundan dolayı Türk halkına teşekkür eden Senegalli Ndiaye, “Bir şehre giriyorum. İnsanların misafirperverliğini görüyorum. Başka şehre de gitsem aynı misafirperverliği göreceğimden eminim. O yüzden hepsine bir bir teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Türk insanının çok güzel bir ülkede yaşadığını ve Türkiyenin çok güzel bir ülke olduğun sözlerine ekleyen Ndiaye, “Çok güzel memleketleri var. Harika insanları var. Gezsinler, görsünler. Bazen başka bir şehri bilmeden yaşayıp gidiyor insan. Bu kadar güzellik, bu kadar zengin bir memleketi görmeden hayat geçirmek gerçekten büyük bir eksiklik diye düşünüyorum” dedi.
67 gündür bisikletiyle Türkiyeyi turlayan Ndiaye, 23üncü şehir olan İskenderunda vatandaşların ilgisiyle karşılaştı ve merak ettikleri soruları cevaplarken, fotoğraflar çekildi.
Ndiayeyi gören ve projesinden dolayı tebrik eden vatandaşlar ise, “Öncelikle yolu açık olsun diyorum. Yaptığınız proje gerçekten çok beğendim. Burada da görünce çok şaşırdım. Ülkemizi gezmesi gerçekten çok güzel, bizim bile gezemediğimiz topraklara gitmiş. Özellikle de selamı yayması mükemmel bir şey” diye konuştular.
Bazı vatandaşlar ise Sengalli Mustafa Ndiayeyi evlerine davet ettiler. Davetlerinden dolayı vatandaşlara teşekkür eden Ndiaye ise yolunun uzun olduğunu belirterek Adanaya doğru yola çıktı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık