Şeker Pancarının Bir Kökü 8 Kiloya Ulaştı

Hakkarinin Durankaya beldesinde bir çiftçinin yetiştirdiği şeker pancarları, önceki yıllara oranla 3-5 kat daha fazla büyüdü.

Şeker Pancarının Bir Kökü 8 Kiloya Ulaştı
  • 24 Ekim 2018, Çarşamba 13:25
Hakkarinin Durankaya beldesinde bir çiftçinin yetiştirdiği şeker pancarları, önceki yıllara oranla 3-5 kat daha fazla büyüdü.
Durankaya beldesinde şeker pancarı üretimi yapan bir çitçi, farklı bir işlem yapmadan yetiştirdiği ürünün bir kökünün 8 kiloya ulaşması esnafları bile şaşırttı. Kent merkezinin sebze meyve ihtiyacının bir bölümünün karşılandığı Çimenli köyünde tezgahlarda yerini alan Durankaya beldesinin 8 kiloluk şeker pancarı büyük ilgi gördü.
Hakkari-Çukurca karayolu üzerinde bulunan Çimenli köyünde sebze meyve satışı yapan bir esnaf, Durankaya beldesinde yetişen şeker pancarını sebze meyve tezgahlarında satmaya başladı.
Yaklaşık 8 kilo ağırlığındaki şeker pancarını gören vatandaşlar, Hakkari yöresinde ilk defa bu denli büyük şeker pancarı gördüklerini ifade ettiler. Durankaya beldesinde verimli toprakların bulunduğunu belirten vatandaşlar, Hakkaride bir şeker pancarı fabrikasının kurulması halinde bölgede birçok vatandaşın şeker pancarı üreterek hem aile ekonomisine hem de ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacaklarını kaydettiler.
Şeker pancarını Durankaya beldesinde satın aldığını belirten Çimenli esnafı ise, çiftçilere bol kazançlar diledi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık