Şehir Parkı Serkan Kaya Konseri İle Açılıyor

Başkentin yeni gözdesi olmaya aday Gölbaşı Şehir Parkı, 30 Ağustosta ünlü şarkıcı Serkan Kayanın vereceği konserle açılıyor.

Şehir Parkı Serkan Kaya Konseri İle Açılıyor
  • 29 Ağustos 2018, Çarşamba 13:56
Başkentin yeni gözdesi olmaya aday Gölbaşı Şehir Parkı, 30 Ağustosta ünlü şarkıcı Serkan Kayanın vereceği konserle açılıyor.
Eymir, Seğmenler ve Şafak Mahallelerinin kesişim noktasında 117 bin metrelik alana kurulan Gölbaşı Şehir Parkının, 30 Ağustos Zafer Bayramında resmi açılışı yapılacak. Açılışta İşte, Kalakaldım ve Mesele şarkılarıyla çıkış yapan arabesk müziğin son starı Serkan Kaya konser verecek. Yoğun bir katılım gerçekleşeceği beklenen açılış programı saat 18.00de başlayacak.

Açılış öncesi Türk Hava Kurumu gösterileri yer alacak
Şehir Parkı açılış programının hemen öncesinde Türk Hava Kurumunun nefes kesen gösterileri yer alacak. Gösterilerde Motorlu Yelkenat, motorlu yamaç paraşütü, RCM model uçak uçuşu, açılışı renklendirecek. Gölbaşı Belediyesinin en yeni projelerinden olan Şehir Parkı, birbirinden farklı imkanları ile 7den 77ye herkese hitap ediyor.

Kendi enerjisini kendi üreten park
Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruayın Türkiyede bir belediye tarafından yaptırılan, tasarlanan ve organize edilen ilk otopark çatı üstü Güneş Enerji sistemi olma özelliğini taşıdığını ifade ettiği Şehir Parkı kendi enerjisini kendi üretmesiyle dikkat çekiyor. Parkın otopark bölümünün üzerindeki bin 536 adet panel sayesinde günlük 407 kilowatt elektrik üretilecek.

Eymir ve Mogan göllerini gören 42 metrelik dönme dolap
Şehir Parkı ayrıca, Mogan ve Eymir Göllerini aynı anda görebilen 42 metre yüksekliğe sahip dönme dolabıyla da dikkat çekiyor. Ankaranın en yüksek dönme dolaplarından olan şehir parkı dönme dolabının yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olması bekleniyor. 42 metre yüksekliğindeki dönme dolap yavaş tur hızı ile kullanıcılara manzara imkanı ve fotoğraf çekme fırsatı sunuyor. 20 kabinden oluşan dönme dolap yaz ve kış dönemlerinde de ziyaretçilerini bekleyecek. Her bir kabinin en fazla 6 yolcu alabileceği dönme dolap, konforlu kabin yapısıyla da Eymir ve Mogan Göllerinin manzarasının tadını çıkarmak isteyenlere rahat bir kullanım imkanı sunuyor.

Dönme dolabımız önemli bir turistik değer, önemli bir simge olacaktır
42 metrelik şehir parkı dönme dolabının Gölbaşı için önemli bir turistik değer olacağını vurgulayan Duruay, dönme dolabın Yerli London Eye olacağını ifade etti. Duruay, Dönme dolabımız Gölbaşı denilince akla gelecek yapılardan birisi olacaktır. Örneğin, İngilterenin başkenti Londrada, Thames Nehrinin kenarında bulunan London Eye büyük bir turistik simge olmayı başarmıştır ve şehrin simgesi olmuştur. İnanıyorum ki, Mogan ve Eymir Göllerinin muhteşem manzarasını gören şehir parkı dönme dolabımız tıpkı Londra Eye gibi yerli ve yabancı turistlerin, fotoğraf sanatçılarının ilgi odağı olacaktır. Şehir parkı dönme dolabımız sadece Gölbaşı için değil Ankara için de önemli turistik değer, önemli bir simge olacaktır dedi.

Adrenelin tutkunları için teleferik-zip line
260 metre mesafeli teleferik-zip line sisteminin de yer aldığı Şehir Parkının adrenalin tutkunlarının da uğrak noktası olması bekleniyor.
Başkan Duruay yok, yok dediği şehir parkı için, Şehir Parkını tasarlarken Gölbaşılı hemşehrilerimizin tüm ihtiyaçlarını ve konforunu düşündük. Şehir Parkında vatandaşlarımızın sakin, bol yeşil alan içeren estetik açıdan çok güzel bir parkı vatandaşlarımızın kullanımına sunduk. Bunun için Şehir Parkı içerisine, toplamda biri büyük olmak üzere, su ve ışık gösterisi yapan 5 adet gölet koyduk. Vatandaşlarımızın sporun her çeşidini rahatça yapmaları için gençlere ve orta yaş grubuna da hitap etmek üzere iki adet açık basketbol sahası, iki adet kapalı futbol sahası, iki adet kapalı tenis kortu ve çok sayıda açık hava fitness alanları, bisiklet yolu, koşu ve yürüyüş yolları, gibi spor faaliyetlerinin gerçekleştirileceği alanlar yerleştirdik. Yine vatandaşlarımızın aileleri ile iyi vakit geçirmesi için dumansız piknik alanları da ihmal etmedik. Hemşehrilerimizin rahatı için deyim yerindeyse yok yok diyebileceğimiz bir park yaptık dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık