Şehir Ödülleri Türkiye 2018, İzmirde Sahiplerini Buldu

Yaşayan Şehirler Platformu ve Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen ‘Şehir Ödülleri Türkiye 2018 proje yarışmasında, Gaziantep Ticaret Borsasının (GTB) coğrafi işaret tescil çalışmaları, ‘Umut Işığı temalı paydaş ödülleri kategorisinde Gaziantepe ödül getirdi.

Şehir Ödülleri Türkiye 2018, İzmirde Sahiplerini Buldu
  • 22 Temmuz 2018, Pazar 11:19
Yaşayan Şehirler Platformu ve Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen ‘Şehir Ödülleri Türkiye 2018 proje yarışmasında, Gaziantep Ticaret Borsasının (GTB) coğrafi işaret tescil çalışmaları, ‘Umut Işığı temalı paydaş ödülleri kategorisinde Gaziantepe ödül getirdi.
GTBnin Gaziantepin geleneksel lezzetlerine yönelik sürdürdüğü coğrafi işaret tescil çalışmaları, 300 projenin yer aldığı yarışmada Coğrafi İşaretleme dalında ödüle layık görüldü.
Dokuz Eylül Üniversitesi ve Yaşayan Şehirler Platformu işbirliğiyle gerçekleştirilen Şehir Ödülleri Türkiye 2018, İzmirde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.
Sabancı Kültür Sarayında gerçekleştirilen törene, Türkiyenin çeşitli illerinden gelen çok sayıda kurum, kuruluş ve STK temsilcisi katıldı. Şehir paydaşlarının proje ve uygulamalarının değerlendirilerek ödüllendirildiği tören bu sene 3 farklı kategoride yapıldı.
Umut Işığı Temalı Paydaş Ödülleri kategorisinde 20, Bilim Işığı Temalı Akademik Ödülleri kategorisinde 4, Özel Ödüller kategorisinde ise 3 proje jüri tarafından ödüle layık görüldü
GTBnin, Gaziantepin geleneksel lezzetlerine yönelik sürdürdüğü coğrafi işaret tescil çalışmaları, ‘Umut Işığı Temalı Paydaş Ödülleri‘ kategorisinin ‘Coğrafi İşaretleme‘ dalında tüm şehirlere örnek gösterilerek ödüllendirildi.
GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı ve GTB Genel Sekreteri Özgür Bayram, ödül töreninde Şehir Ödülleri Türkiye 2018- Coğrafi İşaretleme ödülünü, Yaşayan Şehirler Platformu Başkanı Alper Akıncının elinden birlikte aldılar.
Şehrin için ne yaptın? Tüm Türkiyeye Örnek Ol sloganıyla düzenlenen Yaşayan Şehirler ödülünü tüm Gaziantepliler adına aldıklarını belirten GTB Başkanı Akıncı, törende yaptığı konuşmada, borsa olarak Gaziantepin 8 yöresel ürününe Coğrafi İşaret Tescil Belgesi aldıklarını, 15 farklı ürün içinde TÜRKPATENT Kurumuna tescil başvurusunda bulunduklarını ifade etti.
Gastronomi kenti Gaziantepin mutfak zenginlikleri ve şehirde sürdürülen coğrafi işaret tescil çalışmaları hakkında bilgiler veren Akıncı, Gaziantepin tüm dünyanın parmakla gösterdiği lezzet hazinelerinin kökeninde bölgede yaşamış kadim medeniyetlerin ortak izlerinin bulunduğunu söyledi.
Gaziantepin farklılıklarını her zaman bir zenginlik olarak görüp, bunu en güzel şekilde değerlendiren örnek bir şehir olduğuna dikkat çeken Akıncı, Zengin mutfak kültürüyle UNESCO tarafından Gastronomi şehri ilan edilen Gaziantepimizin bu özel başarısında, geçmişten gelen birikiminin yanı sıra doğasının cömertliği ve hanımlarının hamaratlığının da büyük rolü var dedi.
Gaziantepte tescili yapılan coğrafi işaretli ürünlerin sadece Gazianteplilerin değil tüm Türkiyenin ortak kültürel mirası olduğunu vurgulayan Akıncı, tescil çalışmalarındaki temel amaçlarının asırlık lezzetleri geleneksel hazırlanış biçimleriyle gelecek nesillere taşımak ve onlara marka değerleri kazandırmak olduğunu kaydetti.
Akıncı, ayrıca şehirleri için hazırladıkları yararlı projelerle ödül almaya hak kazanan katılımcıları da başarılarından dolayı kutladı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık