Savunma Sanayisinde Millileşme Hız Kesmeden Devam Ediyor

Türkiyenin 2023 hedeflerinin en büyük başlıklarından biri olan savunma sanayinde yerlileşme ve millileşme hamlesi hız kesmeden yoluna devam ediyor.

Savunma Sanayisinde Millileşme Hız Kesmeden Devam Ediyor
  • 17 Eylül 2018, Pazartesi 14:32
Türkiyenin 2023 hedeflerinin en büyük başlıklarından biri olan savunma sanayinde yerlileşme ve millileşme hamlesi hız kesmeden yoluna devam ediyor.
Savunma Sanayi Başkanlığı iştiraki olan ve 2018 yılında dünya savunma şirketleri arasında ilk 100 listesine giren (Defence News Top100) STMde genel müdür değişikliğiyle birlikte yeni dönem başladı. 2000 yılından itibaren STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. bünyesinde önemli görevlerde yer alan Murat İkinci, yeni genel müdür oldu.
2023 vizyonu doğrultusunda çalışmalar devam edecek
2013 yılından beri STMde üst yönetimde görev yapan Murat İkinci, şirkette Genel Müdürlüğe atandı. Murat İkincinin Genel Müdür olarak atanmasının ardından Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir atama ile birlikte STMyi ziyaret ederek başarı dileklerini iletti. Türkiyenin 2023 hedeflerinin en büyük başlıklarından biri olan savunma sanayinde yerlileşme ve millileşme hamlesinin gerçekleşmesi için savunma sanayi, çalışmalarına devam edecek.

Askeri gemi ihracatına hız verilecek!
Savunma Sanayine; kritik teknolojiler, yenilikçi ürün ve sistemler kazandıran STM, milli ve uluslararası projelerde uzmanlaştığı askeri gemi tasarım ve mühendislik-inşa-modernizasyon alanlarında Pakistan Denizde İkmal Gemisi ve Agosta-90B Denizaltı Modernizasyon projelerinde olduğu gibi ihracat çalışmalarını devam ettirme ve pazarı çeşitlendirmeyi hedefliyor.
Karar destek sistemleri yerli ve milli olarak geliştirilip ihraç edilecek
Kamikaze ve gözetleme Droneların tasarımı ve geliştirilmesi konusunda önemli mesafe kat eden STM, bu konudaki çalışmalarına hız verecek. STM bu alanda Türkiyede elde ettiği deneyimi yeni dönemde stratejik pazarlara yönelik ihracat ile pekiştirmeyi amaçlıyor.
Uzay teknolojilerinde mikro gözlem uydusu Lagari ve denizlerde gemilerin takibini sağlayan nano uydu Pirisatla atılım yapan STM, yeni projelere imza atmayı planlarken bütünleşik siber güvenlik çözümleri ve büyük veri analitiği konusunda da Türkiyenin ihtiyaçları çerçevesinde kritik alt yapıların korunması, karar destek sistemlerinin yerli ve milli olarak geliştirilmesi gibi önemli çalışmaları yürütecek.
Cumhurbaşkanlığının ve SSBnin Savunma Sanayine çizdiği vizyonla hareket eden STM, mevcut yeteneklerini daha da geliştirerek Türkiyede ve yurt dışında özgün projeler gerçekleştirmeye ve ihracatta öncü olmaya devam edecek.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık