Saüde Afganlı Öğrenciler Bir Araya Geldi

Sakarya Üniversitesi Afganistan Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen etkinlikte Afganistan uyruklu öğrenciler bir araya geldi.

Saüde Afganlı Öğrenciler Bir Araya Geldi
  • 25 Ekim 2018, Perşembe 14:56
Sakarya Üniversitesi Afganistan Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen etkinlikte Afganistan uyruklu öğrenciler bir araya geldi.
SAÜ Personel Lokalinde gerçekleştirilen “Afganistan Tanışma ve Birlik Programı” konulu etkinlikte Sakarya Üniversitesinde öğrenim gören Afganistan uyruklu öğrenciler birbirleriyle tanışma ve kültürlerini tanıtma fırsatı buldu. Etkinlikte yerel kıyafetlerini giyen Afganistan uyruklu öğrenciler herkesin ilgisini çekti. Topluluk Akademik Başkanı Hukuk Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Yasan, Afganistan uyruklu öğrencilerin tanışması ve kaynaşması amacıyla etkinliği her yıl olacak biçimde gelenekselleştirmeye çalıştıklarını dile getirdi. Yaklaşık 300 Afganistan uyruklu öğrencileri bulunduğunu aktaran Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Yasan, “Afganistan bizim için çok önemli bir ülke, kardeş ülkemiz. Biz sizleri hiçbir zaman misafir ya da dışarıdan gelen yabancı öğrenci olarak görmüyoruz. Sizlere kendimizden daha farklı bir bakış açımız yok. Afganistan ve Türkiye ilişkileri hep sıcak seyretmiştir. Atatürk döneminde bu ilişkiler zirveye ulaşmıştır. Dolayısıyla Afganistan-Türkiye ilişkileri çok köklüdür” dedi.
Afganlı öğrencilerden kendilerini birer temsilci olarak görmelerini isteyen Yasan, “Kendinizi Afganistandan gelen öğrenciler olarak görmeyiniz. Sakaryadaki öğrenciler Afganistanı sizinle bilecekler, sizden öğrenip tanıyacaklar” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık