Saruhanlı Belediyesinden Paşaköylü Vatandaşlara Çanakkale Gezisi

Saruhanlı Belediyesi, sosyal ve kültürel etkinlikleri kapsamında Nuriye ve Çınaroba mahallelerinin ardından Paşaköy mahallesini de Çanakkaleye geziye götürdü.

Saruhanlı Belediyesinden Paşaköylü Vatandaşlara Çanakkale Gezisi
  • 02 Ağustos 2018, Perşembe 16:04
Saruhanlı Belediyesi, sosyal ve kültürel etkinlikleri kapsamında Nuriye ve Çınaroba mahallelerinin ardından Paşaköy mahallesini de Çanakkaleye geziye götürdü.
Çanakkale ruhunu canlı tutmak için harekete geçen Saruhanlı Belediyesi, Çanakkaleye geziler düzenleyip, vatandaşların şanlı tarihimizin yazıldığı toprakları yakından görmesine imkan sağlıyor. Bu kapsamda Paşaköylü vatandaşlar, Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralının talimatı ile organize edilen gezi kapsamında Çanakkaleye gidip tarihi yarım adayı gezerek, duygu dolu anlar yaşadı. Başkan Yaralı, tarihin en büyük ve en çetin savaşlarından birinin yaşandığı Çanakkalede ecdadımızın insanlık tarihinin en şanlı destanlarından birini yazdığını belirterek, “Çanakkale Türkiye Cumhuriyetinin önsüzüdür. Vatanımızın neredeyse her ailesinden, her köyünden bir yiğidinin şehit düştüğü cennet bahçesidir. Bütün milletimizin yüreğinin bir parçası bu şehirdedir. Çanakkale bizim manevi başkentimizdir. 250 bin şehidimizin, sayısız gazilerimizin ve ecdadımızın vatan ve Allah sevgisine karşılık olarak Cenab-ı Allahın milletimize bahşettiği Çanakkale ruhu milletimizin ve bütün mazlum milletlerin manevi dinamiği olmuştur” dedi.
Çanakkale Zaferinin, Türk askerinin imkansızı başardığı, vatan sevgisini ve iman gücünü en üst safhada ortaya koyduğu bir destan olduğunu belirten Yaralı, “Bu destanın her satırında insanlık onuru vardır. Bu onur, düşmana sadece silahlı mücadelede değil, verdiği insanlık dersi örnekleriyle de baş eğdiren aziz mehmetçiklerimize aittir” diye konuştu.
Başkan Yaralı, vatan savunmasında toprağa düşmüş tüm şehitleri bir kez daha rahmetle andığını dile getirerek, şehitlerin emanetine kararlılıkla sahip çıkacaklarını, ülkemizi geleceğe en güçlü şekilde taşımak için var güçleriyle çalışacaklarını söyledi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık