Saruhanlı Belediyesi 3 Ayda 9 Mahalleyi Çanakkaleye Götürdü

Saruhanlı Belediyesi, sosyal ve kültürel etkinlikleri kapsamında 3 ayda 9 mahalleyi Çanakkaleye geziye götürdü.

Saruhanlı Belediyesi 3 Ayda 9 Mahalleyi Çanakkaleye Götürdü
  • 04 Eylül 2018, Salı 13:32
Saruhanlı Belediyesi, sosyal ve kültürel etkinlikleri kapsamında 3 ayda 9 mahalleyi Çanakkaleye geziye götürdü.
Çanakkale ruhunu canlı tutmak için harekete geçen Saruhanlı Belediyesi, Çanakkaleye geziler düzenleyip, vatandaşların şanlı tarihimizin yazıldığı toprakları yakından görmesine imkan sağlıyor. Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralının talimatı ile organize edilen gezi kapsamında Çanakkaleye giden Azimli, Nuriye, Çınaroba, Paşaköy, Gökçeköy, Aydınlar, Şatırlar, Seyitoba ve Adiloba halkı tarihi yarım adayı gezerek, duygu dolu anlar yaşadı. Başkan Yaralı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada tarihin en büyük ve en çetin savaşlarından birinin yaşandığı Çanakkalede ecdadımızın insanlık tarihinin en şanlı destanlarından birini yazdığını belirterek şunları kaydetti:“Çanakkale Türkiye Cumhuriyetinin önsüzüdür. Vatanımızın neredeyse her ailesinden, her köyünden bir yiğidinin şehit düştüğü cennet bahçesidir. Bütün milletimizin yüreğinin bir parçası bu şehirdedir. Çanakkale bizim manevi başkentimizdir. 250 bin şehidimizin, sayısız gazilerimizin ve ecdadımızın vatan ve Allah sevgisine karşılık olarak Cenâb-ı Allahın milletimize bahşettiği Çanakkale ruhu milletimizin ve bütün mazlum milletlerin manevi dinamiği olmuştur. Bizlerde bu kapsamda Çanakkaleye geziler düzenleyip, vatandaşlarımızın oradaki manevi havayı tenefüs etmelerini sağlıyoruz. 3 ayda 9 mahallemizi Çanakkaleye götürdük. Gelen talepler doğrultusunda diğer mahallelerimizi de belirli bir plan dahilinde Çanakkaleye götüreceğiz
Çanakkale Zaferinin, Türk askerinin imkansızı başardığı, vatan sevgisini ve iman gücünü en üst safhada ortaya koyduğu bir destan olduğunu belirten Yaralı, “Bu destanın her satırında insanlık onuru vardır. Bu onur, düşmana sadece silahlı mücadelede değil, verdiği insanlık dersi örnekleriyle de baş eğdiren aziz Mehmetçiklerimize aittir” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık