Sarıyerli: “İşkura Gelen Kimse Mutsuz Ve Umutsuz Dönmeyecek”

Muğla İŞKUR İl Müdürü İlyas Sarıyerli basın mensupları ile yapılan bilgilendirme toplantısında Muğla İŞKURun çalışmalarını anlattı. Sarıyerli, “Muğlada 2018 yılında 79 Bin 37 kişiyi işe yerleştirdik.

Sarıyerli: “İşkura Gelen Kimse Mutsuz Ve Umutsuz Dönmeyecek”
  • 18 Ekim 2018, Perşembe 12:38
Muğla İŞKUR İl Müdürü İlyas Sarıyerli basın mensupları ile yapılan bilgilendirme toplantısında Muğla İŞKURun çalışmalarını anlattı. Sarıyerli, “Muğlada 2018 yılında 79 Bin 37 kişiyi işe yerleştirdik.
Bu rakamla Türkiyede 5inci sırada yer aldık. İşveren başına 3,5 kişilik ek istihdam ile Türkiyede birinci olduk. Yine genç ve kadın istihdamında Türkiye birincisi seçildik. İstihdam konusunda hiç kaynak sıkıntımız yok. Kurumumuza gelen kimseyi mutsuz ve umutsuz göndermeyeceğiz” dedi.
- “İşveren ve iş arayanı kurumumuza bekliyorum”
Diğer kentlerde tanık olduğu uygulamaları Muğlaya taşımak ve yeni fikirler ortaya çıkarmak için kurum arkadaşları ile çabaladıklarını dile getiren İlyas Sarıyerli, içinde İŞKURun bulunduğu “MEGİP”, “Hayata Yolculuk”, “Egenin İncisi”, 100 günlük eylem planı çerçevesinde “İşe İlk Adım”, “İşte Anne”, “Çocuk Bakım Desteği” gibi projelerdeki gelişmeleri basın mensupları ile paylaştı. Sarıyerli, “Kurumumuza gelen vatandaşımızı ilk olarak iş ve meslek danışmanımız dinliyor. Ardından elektronik sistemdeki havuzumuza bakarak kişinin yeteneğine uygun işte, eleman ihtiyacı olup olmadığına bakıyoruz. Sonunda doğru kişiyi doğru işe yönlendiriyoruz. İşveren ve iş arayan vatandaşımızı kurumumuza bekliyorum” diye ifade etti.
- İŞKUR yeni hizmet binası nisanda hazır
İl Müdürü Sarıyerli, Muğla merkezde mülkiyeti SGKya ait olan binanın birinci katında hizmet veren İŞKURun Menteşede yeni binasına en geç Nisan ayında geçeceğinin müjdesini verdi. Sarıyerli, “Yeni hizmet binamız 1849 metrekare alana sahip olacak. Giriş katında 15 odası bulunacak. Gelen vatandaşımızı birinci katta karşılayacağız. Birinci katta işi yapılamayan vatandaş diğer katlardaki ilgili birimlere yönlendirilecek. Yine Milasta mekruh bir binayı alarak çağdaş yönetim anlayışımızla yeniledik” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık