Sapanca Belediyesinden Üniversite Öğrencilerine Aşure İkramı

Sapanca Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla ilçede eğitim gören 5 bin 153 üniversiteli öğrenciye aşure ikramı yaptı.

Sapanca Belediyesinden Üniversite Öğrencilerine Aşure İkramı
  • 27 Eylül 2018, Perşembe 11:35
Sapanca Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla ilçede eğitim gören 5 bin 153 üniversiteli öğrenciye aşure ikramı yaptı.
Muharrem ayı dolayısıyla ilçede aşure dağıtımını sürdüren Sapanca Belediyesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Turizm Fakültesi, Kırkpınar M.Y.O, Sapanca M.Y.O öğrencilerine aşure ikram etti. Farklı branşlarda eğitim gören öğrenciler okula geldiklerinde aşure sürprizi ile karşılaştı. İlçede Muharrem vesilesiyle 12 bin kişilik aşure ikramı yapıldığını belirten Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, “Dayanışmanın ve bereketin simgesi aşure Sapanca ilçemiz genelinde Sapanca Kapalı Pazar alanında, camilerde ve bu günde üniversitelerde ikram edildi. Annelerimizin, babalarımızın, örfümüzün ve adetimizin bir geleneği olarak her yıl komşulara dağıtılan aşure geleneğini biz de Sapanca Belediyesi olarak her yıl devam ettiriyoruz. Geleneklerimin ve örfümüzün uzun yıllar devam etmesi için özellikle genç nesillere aktarılmasını önemseyerek, bu gibi günlere, program ve etkinliklere ayrı bir önem vermekteyiz. Bu gün burada gençlerimizin gözlerindeki mutluluk ve beğeni bizleri de mutlu etmiştir” dedi.
Aşure ikramından memnun kaldıklarını söyleyen öğrenciler, yapılan ikramın kendileri için sürpriz olduğunu ve evlerinden uzakta oldukları için bu ikramın çok anlamlı olduğu ifadelerini kullandılar. Öğrencilere yapılan aşure ikram programına SAÜ Sapanca Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıışık, Fakülte Sekreteri Mehmet Yüce, Belediye Meclis Üyesi Zeki Kovar katıldı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık