Santranç Ustaları Düzce Üniversitesinde Kapıştı

Düzce Üniversitesi ve Türkiye Satranç Federasyonunun ortaklaşa düzenlediği “1. Ödüllü ELO Satranç Turnuvası, iki gün süresince gerçekleştirilen birbirinden çekişmeli oyunların ardından sona erdi.

Santranç Ustaları Düzce Üniversitesinde Kapıştı
  • 16 Ekim 2018, Salı 10:15
Düzce Üniversitesi ve Türkiye Satranç Federasyonunun ortaklaşa düzenlediği “1. Ödüllü ELO Satranç Turnuvası, iki gün süresince gerçekleştirilen birbirinden çekişmeli oyunların ardından sona erdi.
Düzce Üniversitesi Konuralp Yerleşkesi Sosyal Tesisler binasında düzenlenen ve satranç severler tarafından yoğun ilgi gösterilen turnuva, A - B ve yaş grupları olmak üzere beş kategoride gerçekleştirildi. Ülkemizin birçok şehrinden gelen sporcuların katıldığı organizasyonun açılışında konuşan Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Düzce Üniversitesinin 1. Ödüllü ELO Satranç Turnuvasına ev sahipliği yaptığı için memnuniyetini ifade etti. Satranç sporunun önemine vurgu yapan Prof. Dr. İlhan Genç, bu sporun çocukların ve gençlerin düşünme, akıl yürütme ve strateji geliştirmesine katkı sağladığına dikkat çekti. Ailelerin çocuklarını satranç sporuna teşvik etmesi gerektiğine işaret eden Prof. Dr. Genç, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.
Turnuvada, iki gün süresince farklı kategorilerde birçok oyun gerçekleştirildi. Çekişmeleri anlara sahne olan organizasyonda yarışmacılar satranç yeteneklerini konuşturarak dereceye girmek için ter döktü. Turnuvaya, ülkemizin büyük satranç ustalarından Kıvanç Haznedaroğlu da katılarak satranç severlerle söyleşide bir araya geldi. Kıvanç Haznedaroğlu, söyleşiye katılan sporcular ile simultane maç da gerçekleştirdi.
Zorlu, yorucu ve çekişmeli geçen oyunların ardından 1. Ödüllü ELO Satranç Turnuvasında başarılı sporcular dereceye girmeye hak kazandı. A - B ve yaş gruplarında ilk üçe girenlere kupa ve madalya, ilk 10 derece elde edenlere de madalyaları takdim edildi. Ayrıca dereceye girenler çeşitli miktarlarda para ödülünün de sahibi oldu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık