Samsun Tso İş Birliği İçin Buluşturdu

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından faaliyetlerini sürdüren Avrupa İşletmeler Ağı-Karadeniz Projesi kapsamında yurt dışından gelen firma temsilcileri, Samsun Tarım Fuarında Samsunlu firma temsilcileriyle buluşturularak ikili iş görüşmelerinde bulundu.

Samsun Tso İş Birliği İçin Buluşturdu
  • 28 Eylül 2018, Cuma 14:32
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından faaliyetlerini sürdüren Avrupa İşletmeler Ağı-Karadeniz Projesi kapsamında yurt dışından gelen firma temsilcileri, Samsun Tarım Fuarında Samsunlu firma temsilcileriyle buluşturularak ikili iş görüşmelerinde bulundu.
Samsun TSO tarafından yürütülmekte olan Avrupa İşletmeler Ağı-Karadeniz Projesi kapsamında, Ukrayna, Bulgaristan, Sırbistan, Rusya gibi Avrupa İşletmeler Ağı projesinin yürütüldüğü ülkelerden gelen tarım ve hayvancılık alanında faaliyet gösteren yabancı firma temsilcileri, TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen “Samsun 4. Tarım, Hayvancılık ve Teknoloji Fuarı”nda Samsun ve Karadeniz Bölgesinde faaliyet gösteren firma temsilcileri ile bir araya geldi. Samsun TSO tarafından düzenlenen ikili iş görüşmeleri etkinliği ile yabancı konuklar, Türk firma temsilcileri eşleştirilerek ileriye dönük iş birliği fırsatları hakkında görüşmeler yaptı. İkili görüşme programının ardından stantları ziyaret eden yabancı firma temsilcileri, tarım ve hayvancılık sektörü ile ilgili firmaların ürünlerini ve yeni teknolojilerini yerinde görme ve inceleme imkânı buldu.

Amaç firmaların rekabet güçlerine katkı sağlamak
Projenin önemine değinen Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Samsun TSO olarak Karadeniz koordinatörlüğünü yürütmekte olduğumuz Avrupa İşletmeler Ağı-Karadeniz Projesi ile firmalarımızın rekabet güçlerini geliştirmek, uluslararası ticari ve teknolojik işbirlikleri kurmalarını sağlamak için eğitim, danışmanlık hizmetleri ile uluslararası eşleştirme organizasyonları gibi faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Firmalarımızın yurt dışı pazarlarında daha aktif rol alabilmelerini, daha fazla uluslararası işbirlikleri ile küresel rekabet güçlerini arttırmalarını ve ülke dış ticaretinde önemli bir paya sahip olmalarını istiyoruz. Bu amaç doğrultusunda, bölgemizde tarım ve hayvancılık alanında faaliyet gösteren firmaların muhatap yabancı firmalarla eşleştirilip iş görüşmeleri yaparak, firmalarımızın yurtdışı pazara girmelerine destek olmak, mevcut ihracatçı firmalarımızın pazarlarının geliştirerek firmalarımızın rekabet güçlerinin arttırılmasını sağlamak amacıyla düzenlediğimiz ikili iş görüşmeleri programına 30a yakın firmamız, muhatap yabancı firma temsilcileri ile 80 kadar iş görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmeler gayet olumlu ve verimli geçti. İnşallah ileriki dönemde ihracatımızı artırma çabamıza yönelik yaptığımız bu etkinliklerin meyvelerini alacağız” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık