Şampiyonlar Ümraniyede Yetişiyor

Sosyal Belediyecilik alanında hayata geçirdiği projelerle adından söz ettiren Ümraniye Belediyesi, spora ve sporculara verdiği destekle de vatandaşlardan takdir toplamaya devam ediyor. Çocuk ve gençlerin; zihinsel, ruhsal ve bedensel gelişimlerine katkı sağlayarak onların kötü alışkanlıklardan uzak durmaları, daha sosyal bir yaşam sürmeleri ve sağlıklı bireyler olarak geleceğe güvenle yürümeleri noktasında öz güven oluşturuyor.

Şampiyonlar Ümraniyede Yetişiyor
  • 07 Eylül 2018, Cuma 13:04
Sosyal Belediyecilik alanında hayata geçirdiği projelerle adından söz ettiren Ümraniye Belediyesi, spora ve sporculara verdiği destekle de vatandaşlardan takdir toplamaya devam ediyor. Çocuk ve gençlerin; zihinsel, ruhsal ve bedensel gelişimlerine katkı sağlayarak onların kötü alışkanlıklardan uzak durmaları, daha sosyal bir yaşam sürmeleri ve sağlıklı bireyler olarak geleceğe güvenle yürümeleri noktasında öz güven oluşturuyor.
Ümraniye Belediyesi son 15 yılda tüm hizmetler de olduğu gibi spor hizmetinde de yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiriyor. Düzenlenen programlarla 7den 70 herkes sportif faaliyetlerden yararlanabiliyor. Sağlıklı nesillerin yetişmesine katkıda bulunan Ümraniye Belediyesi spor alanında hayata geçirdiği projelerle yapılan hizmetleri gözler önüne seriyor. Ümraniye Belediyesinin spor alanında yaptığı tesisler ve desteklerle örnek oluşturuyor. Ümraniye Belediyesi tarafından yapılan
Hekimbaşı Spor ve Sosyal Tesislerinde , yenilenen haliyle Ümraniye Belediyesi Şehir Stadyum ve standartlara uygun bir şekilde voleybol, basketbol ve tenis kortları yapıldı. Tesislerde yer alan büyük sahaya serme doğal çim yapılırken, Halkın spor tesisinden daha iyi faydalanabilmesi için gerekli teknik donanım araçları sağlandı. Tesisin muhtelif yerlerine yürüyüş parkurları ile sosyal tesis, modern ve çağdaş bir çevre düzenlemesinden geçirilerek, ağaçlandırma yapıldı.
Öte yandan Ümraniye Belediyesi Amatör kulüplere de desteklerine devam ediyor. Belediye tarafından her sene kulüplerinin maçlara gidebilmesi için araç tahsis ediliyor. Ayrıca spor kulüplerine forma takımı, eşofman takımı, yağmurluk gibi malzemeleri tahsis ediliyor. İlçede spor kültürünün yaygınlaşmasını sağlayarak ruh ve fizik üstünlüğü olan sağlıklı bireylerin yetişmesinde katkı sağlamayı hedefleyen Geleneksel Spor Oyunları 2008 yılından bu yana tüm heyecanıyla devam ediyor.
Öte yandan ilçede gerçekleştirile Akıl Oyunları Festivali ile çocukların, bir yandan dijital oyun ve oyuncakların risklerinden korunması, diğer yandan özgür ve farklı düşünen, düşüncelerini yaşama geçirme konusunda istekli, gerektiğinde risk alabilecek iradeye sahip bireyler olarak yetişmesi, bilgi toplumunun inşasında büyük önem taşıyor.
Ümraniyede açılan yaz spor okulları da yoğun ilgi görüyor. 7-15 yaş arası çocukların katıldığı okullarda her dalda etkinlik ve çalışmalar var. Spordan izcilik ve halk oyunlarına kadar geniş bir kültürel faaliyet yelpazesi açan okullarda futbol, voleybol, tenis, izcilik vb. dallarda eğitim veriliyor.
Ümraniye Belediyesi yüzme sporunu yaygınlaştırmak amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlenen Yaz Spor Okulları kapsamında, belirlenen okulların bahçesinde portatif yüzme havuzu kuruyor. 45 gün süren proje ile Ümraniyenin dört bir yanında kurulan havuzlarda binlerce öğrenci yüzme kursundan yararlanarak eğlenceli bir yaz tatili geçirme imkânı buluyor.Ümraniye Kent Ormanında gerçekleştirilen Ümraniye Yaz İzci Kampı, Türkiye İzcilik Federasyonu bünyesinden 100e yakın eğitimci, teknik ekip ve hizmetli personelin görev yaptığı Ümraniye Kent Ormanı içinde yer alan İzci Kampında gerçekleşiyor.
Ümraniye Belediye Başkanlığı, tarafınan gerçekleşen Yaz Kuran Kursu Spor etkinlikleri çerçevesinde İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Müftülük arasında düzenlenen dörtlü protokol çerçevesinde gerçekleşen spor kurslarında basketbol, voleybol, futbol ve karateden oluşan 4 farklı branşta binlerce öğrenci eğitim alıyor.
Ümraniye Belediyesinin spor alanından verdiği etkinliklerin bazıları da şöyle ;
Geleneksel Çocuk oyunları; 4 yıldan bu yana geleneksel hale getirilen çocuk oyunları Ümraniye Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Hizmetleri Müdürlüğünün ortaklaşa düzenleniyor. Bu kapsamda çocukların; geleneklerini yaşaması, yaşatması ve gelecek kuşaklara aktarılması hedefleniyor.
BESYO Hazırlık Kursları
Ümraniye Belediyesi; BESYO, Pomem ve Spor Lisesi kazanma hayali kuran öğrencilere açtığı hazırlık kurslarıyla psikolojik ve fizyolojik destekler vererek mülakatlara hazırlıyor. Çalışmalar, beş eğitmen tarafından haftanın beş günü belirlenen spor salonlarında yapılıyor.
Kış Spor Okulları
10 yılı aşkın süredir her mevsime özel spor programlarıyla binlerce Ümraniyeliyi ağırlayan Ümraniye Belediyesi kış spor okullarıyla da jimnastikten karateye, pilatesten geleneksel okçuluğa kadar birçok dalda eğitim veriyor.
Sağlık için sporun vazgeçilmez olduğunun bilincinde olan ve gelecek nesillerin küçük yaştan itibaren spor alışkanlıkları edinmelerini sağlayan Ümraniye Belediyesi ilçenin 4 farklı noktasında çocuklar ve yetişkinler için eğitim veriyor.
Halk Oyunları Festivali
Ümraniye Belediyesi tarafından 7 bölge 7 oyun kapsamında “Halk Oyunları Yarışması” yapılıyor. Yarışma sonunda dereceye giren 12 ekibe kupa ve madalyaları takdim ediliyor.
Birimler Arası Turnuvalar;
Ümraniye Belediyesi, birimler arasında kaynaşma ve dayanışmayı arttırmak ile daha sağlıklı iletişim kurulması amacıyla her yıl Futbol, Voleybol, Masa Tenisi ve Geleneksel Okçuluk olmak üzere dört branşta spor turnuvaları düzenliyor.
Mehteran Takımı;
Ümraniye Belediyesi personellerinden oluşan Mehter Takımı 6 aylık eğitimden sonra ilçe sakinlerinin huzuruna çıktı. Repertuvarını sürekli geliştiren mehter takımı çeşitli program ve açılışlarda sahne alıyor.
Geleneksel Okçuluk ve Ümraniye Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği;
Ümraniye Belediyesinin sportif hizmetleri yukarıda belirtilen faaliyetler de sınırlı kalmıyor. Unutulmaya yüz tutmuş manevi değerleri ayağa kaldıran Ümraniye Belediyesi Geleneksel Türk Okçuluğunu da devam ettiriyor. Öte yandan 01.04.2016 tarihinde kurulan Gençlik ve Spor Kulübü Derneği de çeşitli spor branşlarında faaliyet gösteriyor. Başlıca faaliyetler ise şu şekildedir:
Geleneksel Okçuluk, Atletizm, Satranç, Mas Güreşi ve Aşık Oyunu .
Öte yandan yapılması planlanan projeler arasında trafik Eğitim Parkı-Havuz Projesi, mesire alanı-at çitfliği, mesire Alanı- atletizm pisti bulunuyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık