Samek Yaz Kurslarında Dersler Devam Ediyor

Sakarya Büyükşehir Belediye Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde SAMEK yaz kursları tüm hızıyla devam ediyor.

Samek Yaz Kurslarında Dersler Devam Ediyor
  • 06 Ağustos 2018, Pazartesi 12:55
Sakarya Büyükşehir Belediye Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde SAMEK yaz kursları tüm hızıyla devam ediyor.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kurslarında (SAMEK) kodlama eğitiminde öğrenciler robotik kodlamanın ne olduğu ve nasıl yapıldığı hakkında detaylı bilgi sahibi olurken, hayal ettikleri tasarımları hayata geçirme fırsatı elde etmenin ayrıcalığını yaşıyorlar. Konuyla ilgili bilgi veren Bilgisayar eğitmeni Ferhat Erdoğan, “Robotik Kodlama olarak tanımladığımız ‘Arduino programını kurs kapsamında öğrencilerime öğretiyorum. Kursumuzun en temel amacı, yaratıcılıklarının ve hayallerinin sınırının olmamasıdır. Örneğin; siz bir drone tasarlayacaksanız bu kurs öğrenciler için biçilmiş bir kaftan diyebiliriz. Öğrencilerimizin Robotik Kodlama programı ile hayal güçlerini birleştirebilmeleri için gerekli eğitimleri veriyoruz. Şu an sadece Türkiye için değil Dünya genelinde de Arduino programı çok fazla rağbet gören bir kodlama dilidir. Çocuklarımız bu kursla beraber hem algoritmik düşünme sistemine sahip oluyorlar hem de eğlenerek hayal ettikleri bir robotu veya bir teknolojiyi kendileri tasarlayabiliyorlar” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık