Sakaryanın Yeni Hesi Tamamlanıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Akyazıda inşa edilen Keremali HESte devam eden çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Sakaryanın Yeni Hesi Tamamlanıyor
  • 22 Ekim 2018, Pazartesi 15:44
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Akyazıda inşa edilen Keremali HESte devam eden çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.
SASKİ tarafından şehre kazandırılacak olan Keremali HESte devam eden çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Genel Müdür Dr. Rüstem Keleş, “Akyazının 5 mahallesine ve ihtiyaç duyulan durumlarda merkezine de Keremali Dağının bin 236 metre yükseklikte yer alan kaynaklarından birinci sınıf içmesuyunu ulaştırmak için 16,5 kilometre uzunluğundaki hattı tamamladık. Bu hattımız vasıtasıyla cazibe ile alacağımız suyun gücünden yararlanmak için ise Keremali HESi inşa ediyoruz” dedi.
Suyu yönetirken enerjisinden de faydalanmak için adımlar attıklarını vurgulayan Dr. Rüstem Keleş, “Sakarya Nehri üzerine ADASU HESi inşa ederek bunu yapan ilk yerel idare olduk. Şehrimize uzun yıllar hizmet sunacak önemli bir temiz enerji kaynağı kazandırdık. Akçay Barajının isale hattı üzerine 3 adet HES kuruyoruz. Akyazıda inşa ettiğimiz Keremali HESte ise santral binasının kaba inşaatı tamamlandı. Çatı montajı ve çevre düzenlemesi devam ediyor. Mekanik imalatları ve türbin montajını da en kısa süre içerisinde tamamlayarak tesisimizde enerji üretmeye başlayacağız. Keremali HES ile yılda 4 milyon kilovata kadar enerji üretebileceğiz. Çevreyi önceleyen bir kurum olarak temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırımlarımızı sürdürecek, şehrimizin gücüne güç katmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık