Sakarya Zaferinin 97. Yıl Dönümünde Şafak Yürüyüşü Düzenlendi

Ankaranın Polatlı ilçesinde Sakarya Zaferinin 97. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında şehitlere saygı nöbeti tutularak, Duatepeye çıkıldı.

Sakarya Zaferinin 97. Yıl Dönümünde Şafak Yürüyüşü Düzenlendi
  • 09 Eylül 2018, Pazar 11:39
Ankaranın Polatlı ilçesinde Sakarya Zaferinin 97. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında şehitlere saygı nöbeti tutularak, Duatepeye çıkıldı.
Kurtuluş Savaşının dönüm noktası sayılan ve Mustafa Kemal Atatürkün TBMMde atfen Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. Bu satıh bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaş kanıyla sulanmadıkça vatan terk olunamaz ifadelerini kullandığı Sakarya Meydan Muharebesinin 97. yıl dönümü kutlanıyor. Sakarya Zaferinin yıl dönümü kapsamında her yıl 13 Eylülde Polatlıda çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bu yıl etkinlikler kapsamında ilk defa kamp düzenlenerek, gece şehitlere saygı nöbeti tutuldu. Ardından Duatepeye şafak yürüyüşü gerçekleştirildi. Yüzlerce kişi, ellerindeki meşaleler, başında ay yıldızlı kalpaklarla yürüyüşe katıldı.
Yürüyüşe katılan Fatih Talay, tuttukları saygı nöbeti ile şehitlere olan vefa borcunu ödemeye çalıştıklarını belirterek, Duatepenin Türkün makus talihini değiştiren ve Türkün taarruza geçtiği tepe olduğunu anımsattı.

Duatepenin taarruzunu planladıkları gün
Polatlı Belediyesi Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi (POTA) Genel Koordinatörü ve Polatlı Tarih Kültür Araştırmalar Derneği Başkanı emekli Albay Kadim Koç ise, dün Anıtkabire bir ziyaret gerçekleştirdiklerini, Atatürkün huzuruna çıkıp minnet ve şükran duygularını ilettiklerini kaydetti. Meşaleli yürüyüşle Duatepeye çıktıklarını anlatan Koç, Başkomutan ve yanındaki karargah subaylarının Duatepenin taarruzunu planladıkları gündür bugün. Bizler de bugün Duatepeye çıkarak burada hayatını kaybetmiş 81 şehidimizin anısına bu etkinliği düzenledik. Bu etkinlikler Polatlıda bir hafta boyunca devam edecek, 13 Eylül günü de devlet töreniyle sonlandırılacak şeklinde konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık