Sakarya Büyükşehir Belediyesinden Afet Etkinliği

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen afetlere ilişkin programda konuşan Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu katılımcılara afet durumlarında neler yapılması gerektiğini anlattı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesinden Afet Etkinliği
  • 26 Ekim 2018, Cuma 14:16

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen afetlere ilişkin programda konuşan Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu katılımcılara afet durumlarında neler yapılması gerektiğini anlattı.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi hizmet içi eğitim seminerleri devam ediyor. Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Afetlere hazırlık evden başlar. Vatandaşlara evinde, sokağında, mahallesinde, kurumlarda ve şehirlerinde sırayla afete hazırlık eğitimi verilmelidir. Halkın kendince yapması gereken şeyler var. Devletin ilk anda herkese yardımcı olması zor bu yüzden halkın bilinçli olması lazım. Çünkü afetlerde herkes kendi can güvenliğinden sorumlu. Bizim afet anından önce yapmamız gerek şeyler var. Deprem için düşünürsek binamızın sağlam olması, eşyalarımızın sabit olması, aile afet planımızın olması gerekiyor. Afet anında nasıl davranacağız bilmemiz lazım ve evimizde çocuklarla tatbikat yapmalıyız. Herkesin evinde ilk yardım çantası ve yangın tüpü bulunması gerekiyor” diye konuştu.

Afete hazır durumda olmamız gerekiyor
Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu sözlerinin devamında, “Afet sonrası birbirimize doğru yardımı yapabilmemiz için eğitim organizasyonları kurmalıyız. Belediyeden ve AFAD ekiplerinden destek istemeliyiz. Afetlerin ilk 30 dakikasına vatandaş olarak hazır olursak devletin de işi çok kolaylaşacaktır. Afetlerde insanları en çok koruyan kendi bilgisi ve hazırlığıdır. Bilgilenmek ve hazırlanmak için taleplerde bulunmalıyız. Afetlerde ilk 3 günde neler yapabilirim, kanamayı nasıl durdururum gibi durumları vatandaş olarak afete hazır durumda olmamız gerekiyor” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık