Şair Veysel Öksüz Vefatının 25. Yılında Anıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Konya Aydınlar Ocağı “Vefatının 25inci Yılında Şair Veysel Öksüzü Anma Programı” düzenledi.

Şair Veysel Öksüz Vefatının 25. Yılında Anıldı
  • 25 Ekim 2018, Perşembe 12:05
Konya Büyükşehir Belediyesi ve Konya Aydınlar Ocağı “Vefatının 25inci Yılında Şair Veysel Öksüzü Anma Programı” düzenledi.
Konya Büyükşehir Belediyesi ve Konya Aydınlar Ocağı, kaleme aldığı şiirleriyle Türk Edebiyatında önemli izler bırakan Veysel Öksüzü vefatının 25. yılında unutmadı. Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezinde Hafız Ahmet Çalışırın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan “Vefatının 25. Yılında Şair Veysel Öksüzü Anma Programı”na Konya Valisi Yakup Canbolat, Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü Ercan Uslu, akademisyenler ve yazarlar, Şair Veysel Öksüzün akrabaları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

“Veysel Öksüz müşahhas kültürel irfan mirasımızdır”
Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü Ercan Uslu, programda yaptığı konuşmada, “Hadis-i Şerifte buyrulduğu üzere salihlerin anıldığı yere rahmetin ineceğine ve günahlara kefaret olacağına inananlardanım. Bu gecenin hepimiz için feyz ve berekete vesile olmasını diliyorum. Konyamızın somut kültürel müşahhas irfan miraslarından birisi olan bu büyüğümüzün hakkıyla tanınmasına vesile olmasını Cenab-ı Hakktan diliyorum” ifadelerini kullandı.
Programa konuşmacı olarak katılan ve aynı zamanda Şair Veysel Öksüzün kardeşi olan KTO Karatay Üniversitesi Öğretim Üyesi Hattat Hüseyin Öksüz, Şair Veysel Öksüzün hayatını, hatıralarını ve ailesi için taşıdığı önemi davetlilerle paylaştı. Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. Mustafa Çıpan, Şair Veysel Öksüzün şiirlerinden örneklerin yanı sıra Öksüzün Türk-İslam medeniyetinin yetiştirdiği şairlerle olan etkileşimini anlattı.

“Gelenek, gelene ektir”
Yazar, Yayıncı ve Program Sunucusu Hayati İnanç da Şair Veysel Öksüzden şiirler okuduğu programda, “Gelenek, gelene ektir derler. Geçmişten hakkıyla haberdar olduktan sonra, Allahın verdiği kabiliyet ile istidat ile siz de bir şey ekler geleneğe hizmet edersiniz. Merhum Veysel Öksüz bunun çok güzel bir numunesini teşkil ediyor” dedi.
Programın sonunda Şair Veysel Öksüzün kardeşi Hüseyin Öksüz konuşmacılara hediye verirken, Konya Valisi Yakup Canbolat da konuşmacılara Büyükşehir Belediyesinin yayınlarından oluşan çeşitli hediyeler takdim etti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık