Şahinbeyde Bin 201 Vatandaşın Konutları Kurayla Belirlendi

Şahinbey Belediyesi tarafından dar gelirli aileler için yaptırılan Mavikent 5. etabında, daha önceden hak sahibi olan bin 201 vatandaşın daire ve kat belirleme kurası gerçekleştirildi.

Şahinbeyde Bin 201 Vatandaşın Konutları Kurayla Belirlendi
  • 01 Eylül 2018, Cumartesi 13:04
Şahinbey Belediyesi tarafından dar gelirli aileler için yaptırılan Mavikent 5. etabında, daha önceden hak sahibi olan bin 201 vatandaşın daire ve kat belirleme kurası gerçekleştirildi.
Şahinbey Spor Salonunda yapılan kura çekimine Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Gaziantep Milletvekili Müslüm Yüksel, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Hasan Teke, kurum müdürleri ve hak sahibi olan vatandaşlar katıldı. Daha önceden belirlenen bin 201 vatandaşın oturacakları kat ve daire numaralarını AK Parti Gaziantep Milletvekili Müslüm Yüksel ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu çekti. Heyecanla daire ve kat numaralarını bekleyen bazı vatandaşlar ise Tahmazoğlu tarafından sahneye davet edilerek kendi kurasını kendi çekti. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Elbette bu dünyada bir ev sahibi olmak kadar mutluluk verici başka bir şey yoktur. Bu heyecana hem ortak olduğumuz için hemde vesile olduğumuz için çok mutluyuz dedi.
“İlk defa belediye bütçesinden konut yaptık”
Tahmazoğlu, yapılan konutların maliyetlerinin belediye bütçesinden finanse edildiğini belirterek, bir ilke imza attıklarını söyledi. Tahmazoğlu, Şahinbey zor bir ilçe gerek nüfus bakımından gerekse coğrafi bakımdan ve ayrıca nüfusu hızla artan bir ilçe. Göreve başladığımız zaman yüzde 80i çarpık yapılaşmış bir alandan bugün Türkiyenin örnek gösterdiği modern bir ilçe haline geldik. Şahinbeyde göreve geldiğimiz günden bu yana yaklaşık 100 bin konut yapıldı. Ve yine burada da bir ilki gerçekleştirdik. İlk defa TOKİ aracılığı ile değil belediye bütçemizden herhangi bir banka kredisi olmaksızın belediye bütçesinden finanse ederek vatandaşlarımızı konut sahibi yapmaya başladık şeklinde konuştu.
AK Parti Gaziantep Milletvekili Müslüm Yüksel ise, daire ve katları belli olan vatandaşlara hayırlı olsun temennisinde bulundu. Yüksel, “2002 yılında AK Partimizin iktidara gelmesiyle birlikte her alanda olduğu gibi kentsel dönüşüm alanında da çok büyük gelişmeler yaşandı. Bu alanda Gaziantepte büyük örnek oluşturuyor. Bölgede ise Şahinbey Belediyesi bu anlamda yüz akımız olmuştur” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık