Sağlık Bakanı Koca, Prof. Dr. Mehmet Öz İle Bir Araya Geldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dünyaca ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz ile Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisinde bir araya geldi.

Sağlık Bakanı Koca, Prof. Dr. Mehmet Öz İle Bir Araya Geldi
  • 21 Ekim 2018, Pazar 9:35
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dünyaca ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz ile Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisinde bir araya geldi.
Dünyaca ünlü kalp cerrahı Mehmet Öz, Sağlık Bakanı Fahrettin Kocanın eylül ayındaki davetine icabet ederek Türkiyeye geldi. Bakan Koca, Mehmet Özü Dolmabahçedeki Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisinde kabul etti. Görüşmede yerli ilaç ve tıbbi cihaz, teknoloji transferi, sağlık turizmi, şehir hastaneleri, mükemmeliyet merkezleri ve göçmenlere yönelik eğitimler ele alındı. Bakan Koca, sağlık turizmine büyük önem verdiklerini ve Türk sağlığını dünyada marka haline getirmek için büyük çaba sarf ettiklerini söyledi. Bakan Koca, sağlık turizmine ilişkin faaliyetleri koordine etmek üzere ilgili kanunla USHAŞın (Uluslararası Sağlık Hizmetleri A.Ş.) kurulduğunu; devletler arası anlaşmalarla ve sigorta şirketleriyle işbirliği içinde sağlık turizminin kapsamının genişletileceğini ifade etti.
Türkiyenin ilaç, tıbbi malzeme ve cihaz konusunda dışa bağımlılıktan bir an önce kurtulması gerektiğini ve bu konunun hükümetin en önemli hedeflerinden biri olduğunu belirten Koca, özellikle ilaç üretimi konusunda Türkiyenin geldiği noktanın kesinlikle dünyanın gerisinde olmadığını kaydetti. Koca, yabancı firmaların tekellerinin kırılabilmesi için yerli firmalara mümkün olan tüm desteğin verileceğini ifade etti.
Mehmet Öz ise Türkiyede son derece kaliteli ve ucuz sağlık hizmeti verildiğinin altını çizdi. Öz, “Sağlık turizminde uzmanlık alanları kendi içinde daha güçlü şekilde örgütlenmeli. Türkiyenin kanser tedavisi, kalp ve beyin cerrahisi, nöroloji, çocuk sağlığı gibi alanlardaki başarısı, yurtdışında daha iyi tanıtılmalı” diyerek bu konuda üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu vurguladı. “Türkiyedeki hastaneler; bilimsel çalışmalar ve tanıtım için yurt dışındaki büyük hastanelerle daha sıkı akademik işbirlikleri kurmalı” diyen Öz son olarak, Suriyeli göçmenlerin sağlık ihtiyaçlarını karşılayan personele eğitim verilmesi konusundaki projelerini aktardı.
Görüşmede e-ihale (sağlık market) sistemi, şehir hastaneleri ve mükemmeliyet merkezleriyle ilgili son gelişmeler de ele alındı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık