Safranbolu ‘Safran Güzelini Seçecek

UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan ve en iyi korunan 20 kent arasında bulunan Safranboluda 2.Safran Festivali yarın başlıyor.

Safranbolu ‘Safran Güzelini Seçecek
  • 18 Ekim 2018, Perşembe 19:59

UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan ve en iyi korunan 20 kent arasında bulunan Safranboluda 2.Safran Festivali yarın başlıyor.
Osmanlı mimarisini, şehir hayatını ve kültürünü yansıtması dolayısıyla ‘Osmanlının parmak izi olarak adlandırılan Safranboluya ismini veren Safran Festivalinin ikincisi Kültür ve Turizm Vakfı tarafından gerçekleştiriliyor. Kortej ile başlayacak ve 3 gün sürecek olan festivalin birinci gününde protokol konuşmaları, Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Şefik Dizdar Sanat Evinin açılışı ve konferans etkinlikleri düzenlenecek.
‘Safranbolu güzelini seçecek
Safran Parkuru ve Safran Hasadı etkinliği ile başlayacak olan festivalin ikinci gününde Safranboluya ait ‘Safranlı Yeni Lezzetler Yemek ve Tatlı yarışması düzenlenirken festivalin son gününde ‘2018 Safran Güzelini seçecek.
Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Şefik Dizdar bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Safran festivalinde vatandaşların eğlenceli ve güzel vakit geçireceğini belirterek, “Safranı daha iyi tanıtmak ve daha geniş kitlelere ulaştırmak için böyle bir etkinlik düzenlemeye karar verdik. Çok önemli isimlerin de yer alacağı festivalde misafirler 3 gün boyunca Safranbolu kültürünü tanıyacak. Bütün vatandaşlarımızı festivalimize bekliyoruz” dedi.
Festival kapsamında TRT sanatçıları Gülcan Kaya ve Mustafa Arı sahne alacak.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık