Rusyada Müslümanlar Bayram Namazına Akın Etti

Rusyada Müslümanlar Başkent Moskovada bulunan Merkez Camiine bayram namazı için akın etti.

Rusyada Müslümanlar Bayram Namazına Akın Etti
  • 21 Ağustos 2018, Salı 9:38
Rusyada Müslümanlar Başkent Moskovada bulunan Merkez Camiine bayram namazı için akın etti.
Rusyada yaşayan Müslümanlar Rusyanın Başkenti Moskovada bulunan Kurban Bayramı namazına yetişebilmek için Merkez Camiine akın etti. Moskovada Prospekt Mira Caddesinde bulunan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın da açılış törenine katıldığı camiye akın eden Müslümanlar camide boş yer kalmayınca caddelere taştı. Müslümanlar camilere ulaşmak için toplu taşıma araçlarını kullandı. Prospekt Mira Caddesi dahil birçok sokakta Müslümanlar yanlarında getirdikleri seccadelerle namaz kıldı. Rus polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı cadde boyunca Müslümanlar adım atacak yer bırakmadı. Bayram namazını Rusya Genel Müftüsü Ravil Gaynutdin kıldırdı.
20 milyondan fazla Müslümanın yaşadığı bilinen Rusyanın genelinde 7 binden fazla cami de bulunuyor. Rusyada yaşayan Müslümanlar bu bayramda da camilere akın etti. Moskovada bulunan Merkez Camii ise Rusyanın en büyük camisi olma özelliğini taşıyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık