Rusyada Binlerce Kişi Emeklilik Reformunu Protesto Etti

Rusyada emeklilik yaşını yükselten yasa tasarısı binlerce kişi tarafından protesto edildi.

Rusyada Binlerce Kişi Emeklilik Reformunu Protesto Etti
  • 02 Eylül 2018, Pazar 17:34
Rusyada emeklilik yaşını yükselten yasa tasarısı binlerce kişi tarafından protesto edildi.
Rusyanın başkenti Moskova ile Novosibirsk, Vladivostok ve St Petersburg kentlerinde toplanan binlerce kişi hükümetin emeklilik yaşını erkeklerde 60tan 65e, kadınlarda ise 55ten 63e çıkarma planını protesto etti. Parti bayrakları da taşıyan yaklaşık 9 bin gösterici, emeklilik yaşının düşürülmesini talep etti. Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşen gösterilerde 2 kişinin hafif yaralandığı öğrenildi.
Rusya hükümeti, 14 Haziranda gelecek yıldan itibaren emeklilik yaşının kademeli şekilde erkeklerde 60tan 65e, kadınlarda ise 55ten 63e yükseltilmesini öngören tasarıyı Rus parlamentosunun alt kanadı Dumaya sunmuştu. Tasarı, 19 Temmuzda Duma tarafından kabul edilmişti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise geçtiğimiz hafta hükümetin emeklilik yaşını yükseltme tasarısını yumuşatmasını istemiş, kadınlarda emeklilik yaşının 63 değil, 60 olması gerektiğini söylemişti.
Rusyada kadınlar şuanda 55 yaşında, erkekler ise 60 yaşında emekli olabiliyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık