Rusya S400Leri 2019Da Teslim Etmeye Başlayacak

Rusya S400 savunma sistemlerini Türkiyeye 2019 yılında teslim etmeye başlayacak.

Rusya S400Leri 2019Da Teslim Etmeye Başlayacak
  • 21 Ağustos 2018, Salı 15:20
Rusya S400 savunma sistemlerini Türkiyeye 2019 yılında teslim etmeye başlayacak.
Rusyanın devlet silah ihracatçısı Rosoboronexport tarafından yapılan açıklamada, Rusyanın S400 savunma sistemini Türkiyeye 2019da vermeye başlayacağı bildirildi. Rosoboronexport ayrıca, dış ticaret ortaklarıyla anlaşmalarda yerel para birimleri kullanmaya başlayacağını da belirtti.
Türkiye, hava savunma sistemleri teslim edildiğinde S-400 kullanan ilk NATO üyesi olacak. İnsanlı ya da insansız her türlü hava aracının yanı sıra hem seyir hem de balistik füzeleri imha etme kapasitesine sahip olan sistemin azami menzili 400 kilometre, ulaşabildiği en yüksek irtifa ise 30 kilometre. Sistem her hedefe iki füze kilitleyerek, eş zamanlı olarak 80 hedefi vurabiliyor.
En fazla 3 bin 500 kilometre uzaklıktan fırlatılan orta menzilli balistik füzeleri imha etme kapasitesine sahip olan sistemin içindeki bir füzenin ağırlığı 1,8 ton, uzunluğu 8 metre ve çapı da yaklaşık 50 santimetre. Ayrıca 145 kilograma kadar savaş başlığı taşıyabiliyor.
ABD, NATO üyesi Türkiyenin Rus yapımı S400leri konuşlandırmasının Türkiye tarafından kullanılan F-35 dahil ABD yapımı silahların güvenliğini tehlikeye atabileceği endişesini dile getirmişti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık