Ruslara Ait Olduğu Bilinen Pavlovo Limonunun Anavatanı Türkiye Çıktı

Yüzyıllardır Ruslara ait olduğu bilinen ve ev ortamında yetişen Pavlovo limonunun anavatanının Türkiye olduğu ortaya çıktı.

Ruslara Ait Olduğu Bilinen Pavlovo Limonunun Anavatanı Türkiye Çıktı
  • 26 Temmuz 2018, Perşembe 10:54
Yüzyıllardır Ruslara ait olduğu bilinen ve ev ortamında yetişen Pavlovo limonunun anavatanının Türkiye olduğu ortaya çıktı.
Ruslara ait olduğu bilinen limonun anavatanı Türkiye çıktı. Rus basınında Pavlovo limonunun tarihçesinin yayınlandığı bir makaleye göre, 19. yüzyılın ortalarında Nijegorodski bölgesindeki Pavlovo kasabasına limon fidanları Osmanlı topraklarından getirildi. 1860lı yıllarda alışveriş için sık sık İstanbula giden İ. Karaçistov adındaki tüccara bu seferlerin birinde limon fidanları hediye edildi. Fidanları Pavlovo kasabasına getirerek akrabası E.Yelagina teslim eden Karaçistov, kendisine anlatıldığı şekilde limonun ev ortamında, saksıda yetiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Türk limonu Pavlovo limonu oldu
Tarihi bilgilere dayandırılarak yazılan makalede, Türkiyeden getirilen limonlar daha sonra sadece Pavlovo kasabasında değil, tüm Rusyada ünlenmeye başladı ve Pavlovo limonu adıyla anılır oldu. Bugün de evlerin süsü olan Pavlovo limonu, kasabanın sembolü durumunda, hatta 2005 yılında törenle bir limon anıtı açıldı. Rusya Posta İdaresi da Povlovo limonunun 150. yıl dönümü nedeniyle özel pul çıkardı.
Uzunluğu 1-1,5 metre arası olan ağaç ortalama 20 limon verebiliyor. Yaprakları çay olarak kullanılıyor, meyvesinden limonata ve reçel yapılıyor, ayrıca şeker ya da balla yenilebiliyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık