Rektör Çufalıdan Kutlama Mesajı

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, 30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle, kutlama mesajı yayınladı.

Rektör Çufalıdan Kutlama Mesajı
  • 29 Ağustos 2018, Çarşamba 20:06
Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, 30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle, kutlama mesajı yayınladı.
30 Ağustos zaferinin milli birlik ve beraberliğin yıkılamayacağının kanıtı olduğunu vurgulayan Çufalı, mesajında şunlara değindi.
Ağustos ayı milletçe elde ettiğimiz zaferlerimizin, tarihe yön vermiş başarılarımızın ve göğsümüzü kabartan kahramanlıklarımızın yaşandığı ve ortaya çıktığı bir zamanı işaret etmektedir. Anadolunun anavatanımız haline gelişinin yolunu açan Malazgirt Zaferinin kazanıldığı ve bugünkü Türkiyenin kuruluşunda önemli bir dönüm noktası olan Büyük Taarruz un zaferle sonuçlandığı Ağustos ayının son haftasını, milletçe birlik ve beraberlik içerisinde, büyük bir gurur ve coşkuyla Zafer Haftası olarak kutluyoruz. Tarihimizin mihenk taşlarından biri olan Malazgirt Savaşı, Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, büyük zaferlerle Ağustos ayı içerisinde kazanılmıştır. Hiç kuşku yok ki 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi ile Türklere Anadolu kapıları açılmış ve Türklerin Anadoluyu yurt edinmesinde önemli bir başlangıç noktası oluşmuştur. 26 Ağustosta Büyük Taarruz ile başlayan ve 30 Ağustos 1922de kazanılan Büyük Zafer ile Anadoludan çıkmayacağımız ve çıkarılamayacağımız gerçeği bir defa daha tescil edilmiştir. Bu büyük zaferlerde ortaya konan azim ve kararlılık, aziz milletimizin istiklali ve istikbali için mücadele ederken hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağının, her türlü zorluğun üstesinden gelebilecek güce ve cesarete sahip olduğunun ispatıdır. Zafer Haftası vesilesiyle aziz milletimizin ve Zonguldaklı hemşerilerimizin, 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi hürmet, minnet ve şükranla anıyorum.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık