Putinin Hançeri Testi Başarıyla Geçti

Putinin büyük önem gösterdiği Kinzhal (hançer) isimli hipersonik füzenin son testlerinin de başarılı bir şekilde tamamlandığı öğrenildi.

Putinin Hançeri Testi Başarıyla Geçti
  • 14 Temmuz 2018, Cumartesi 14:49
Putinin büyük önem gösterdiği Kinzhal (hançer) isimli hipersonik füzenin son testlerinin de başarılı bir şekilde tamamlandığı öğrenildi.
Geçtiğimiz Mart ayında testlerin bir kısmının dünya basınına servis edilmesiyle büyük merak uyandıran füze sisteminin MİG-31 Rus savaş jetlerinde testlere başlanacağı duyurulmuştu. O dönemden beri testleri gerçekleştirilen füzelerin testleri başarıyla tamamlandığı öğrenildi. Hipersonik füzenin Tupolev Tu-22M süpersonik savaş jetlerinde de deneneceği, fakat şu haliyle MİG-31lerde kullanıma hazır olduğu dile getirildi.

ABDnin bu füzeye karşı kendini savunacak silahı yok
ABD basını hipersonik füze sistemi Hançer ile ilgili yaptığı yorumda ABDnin bu füze sistemine karşı kendisini savunacak bir savunma silahının olmadığını iddia etti. Hipersonik füze sisteminin menzili 2 bin kilometre. Füze ayrıca nükleer başlık taşıyabiliyor, hızı normal bir füzenin 10 katı daha fazla. Hızı sayesinde füze savunma sistemlerine yakalanma ihtimali olmadığı belirtilen füzelerin 2020 yılına kadar Rusya Savunma Bakanlığı envanterine girebileceği öğrenildi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık