Prof. Dr. Mehmet Yılmaz Sani Konukoğlu Hastanesinde

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Sani Konukoğlu Uygulama ve Araştırma Hastanesinde hasta kabulüne başladı.

Prof. Dr. Mehmet Yılmaz Sani Konukoğlu Hastanesinde
  • 01 Ekim 2018, Pazartesi 14:03
SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Sani Konukoğlu Uygulama ve Araştırma Hastanesinde hasta kabulüne başladı.
İç Hastalıkları - Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Yılmazın hasta kabulüne başlaması ile birlikte Sani Konukoğlu Uygulama ve Araştırma Hastanesinde hematoloji hastaları için kemoterapi uygulamaları da başlatıldı.16 yataklı Hematoloji Servisi ve 9 yataklı ayaktan günübirlik Kemoterapi Ünitesinde hastaların tedavisi gerçekleştirilecek. Önümüzdeki dönemde hematoloji hastaları ile ilgili tüm tedavi hizmetlerinin verileceğini belirten Prof. Dr. Yılmaz, “Hastaların konforu için de tüm çabayı sarf edeceğiz. Lösemi, Lenfoma, Myeloma, kansızlıklar ve diğer hematolojik hastalıkların tedavileri için gerekli alt yapımızı hazırladık” dedi. Prof. Dr. Yılmaz, “Çok kısa süre içinde tüm hematolojik laboratuvar tetkikleri ile flowsitometri tetkiklerini de yapacağız. Bu konuda talebi olan hastaneler ile ortak çalışmaya ve işbirliğine de hazırız” diye konuştu.
Prof. Dr. Mehmet Yılmaz
Gaziantepte doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Gaziantepte tamamladı. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1984 yılında mezun oldu. 1995 yılında Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde İç Hastalıkları ve Hematoloji Uzmanlık eğitimlerine başladı. Hematoloji uzmanlık eğitimini tamamladıktan sonra 2003 yılında Gaziantep Kamu Hastaneler Birliği Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir yıl süre ile hematolog olarak çalıştı. 2004 yılında Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesinde Hematoloji Bilim Dalını kurdu. 2007 yılında 3 ay süre ile Hollandada LeidenMedical Centerda kök hücre ve terapötikaferez konularında çalıştı.
2007 yılında doçent unvanı aldı. 2008-2009 yılları arasında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Bilim Dalı Kemik İliği Nakil Ünitesinde kemik iliği nakli eğitimi aldı. Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesinde Eylül 2009 yılında kurulan kemik iliği nakil merkezinin kuruluşunda yardımcı sorumlu hekim olarak görev aldı.Mart 2010da terapötikaferez yönetmeliğinin yürürlüğe girmesi üzerine 2010 Ekim ayında Gaziantepte TerapötikAferez Merkezini kurdu ve bu ünitenin sorumlu hekimi olarak görevini sürdürdü. Flowsitometri ünitesinde danışman hekim olarak hizmet verdi.
2013 yılında profesör unvanını aldı. 11 uluslararası klinik araştırma projesinde görev yaptı. Uluslararası bilimsel dergilerde 52 yayını ve 47 bildirisi, ulusal düzeyde 24 yayını ve 98 bildirisi bulunan Prof. Dr. Yılmazın ulusal düzeyde ve tıp alanında alınmış 11 ödülü bulunmaktadır. Hematoloji Uzmanlık Derneği ve Deneysel Hematoloji Derneği Yönetim Kurulu üyesi olan Prof. Dr. Yılmaz, ayrıca Türk Hematoloji Derneği, Aferez Derneği, Avrupa Hematoloji Derneği, Gaziantep Hemofili Derneği ve Gaziantep Talasemi Derneği üyesidir.
Evli ve 2 çocuk babası olan Prof. Dr. Yılmaz, 1 Kasım 2017 itibarı ile görev aldığı SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesinde Hematoloji Bilim Dalı kuruluş çalışmalarını başlattı. Hematoloji ünitesinde günübirlik kemoterapi işlemleri, akut lösemi, lenfoma, myeloma, hemofili ve diğer hematolojik hastalıkların tedavisi yapılmaktadır. Hematoloji laboratuvarında ise hematolojik laboratuvar incelemeleri ve diğer çalışmalar yapılabilmektedir. Kısa süre içerisinde akımsitometri işlemleri yapılabilecektir. İleriye yönelik olarak klinik ve laboratuvar çalışmaları hematolojik hastalıklarla ilgili olarak diğer faz çalışmalarının (kemik iliği transplantasyonu) alt yapı hazırlıkları devam etmektedir.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık