Prof. Dr. İbrahim Öztek: İlham Aliyevi Yılın Devlet Başkanı Seçtik

Anadolu Aydınlar Ocağı Üyesi Prof. Dr. İbrahim Öztek, İlham Aliyevi yılın devlet başkanı seçtiklerini belirterek, İlham Aliyev arzu ederse bu ödülü kendilerine vermek isteriz dedi.

Prof. Dr. İbrahim Öztek: İlham Aliyevi Yılın Devlet Başkanı Seçtik
  • 06 Eylül 2018, Perşembe 10:10
Anadolu Aydınlar Ocağı Üyesi Prof. Dr. İbrahim Öztek, İlham Aliyevi yılın devlet başkanı seçtiklerini belirterek, İlham Aliyev arzu ederse bu ödülü kendilerine vermek isteriz dedi.
Anadolu Aydınlar Ocağı Üyesi Prof. Dr. İbrahim Öztek, yılın devlet başkanı olarak seçtikleri İlham Aliyeve ödülünü takdim etmek istediklerini belirtti. Geçtiğimiz günlerde Hatayda gerçekleşen Aba Güreşleriyle ilgili olarak konuşarak sözlerine başlayan Öztek, Aba Güreşleri muhteşem oldu. Bunu her şeyden evvel belirtmek isterim. Asya ve Avrupa ülkelerinin bir kısmını kapsayan misafirlerimiz oldu. 40 ülkeden, elbiseyle yapılan her spordan katılanlar oldu. Türkiye olarak 60 kilo ve ağır sıklette şampiyon olduk. 5 sıkletten 2sini Türkiye kazanınca, Türkiye takım halinde 1. oldu. 2.liği Gürcistan, 3. sırayı da Beyaz Rusya aldı. Katılım çok iyi oldu bu sefer. Dünyadaki Türk spor camiasını yakından tanıdığım için seve seve koşarak geliyorlar Aba Güreşleri için. Hakemlere de 3 ay seminer verdik, hatayı en aza indirmek için. Bunun yanı sıra en büyük pay Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaşındır. Onun büyük gayretleri vardır. Bu işin can suyunu veren, Abaya can verenlerin başında Lütfü Savaş vardır diye konuştu.

Kitabımı Azerbaycanlı kardeşlerim bastı
Anadolu Aydınlar Ocağı olarak projeler geliştirdiklerini söyleyen Prof. Dr. İbrahim Öztek, Anadolu Aydınlar Ocağı olarak, Azerbaycanla, Orta Asyadaki Türk devletleriyle projeler üretiyoruz. Bu projelerden birisi Türkiye-Azerbaycan Dev Kardeşlik ve Candaşlık Projesidir. 1 millet 2 devlet düşüncesi kapsamında yaptığımız işler kardeşlikten daha ileriye gittiği için biz buna Dev Kardeşlik ve Candaşlık Projesi dedik. Burada 3 tiyatro oyunu oynadılar. Bunlardan bir tanesi Ermenilerin Türklere karşı yaptığı soykırımla ilgili, soykırım tarihinin destanı isimli bir oyundur. Burada Ermenilerin yaptığı katliamlar ve soykırımlar konu alındı. Başta da Hocalı Soykırımını konu aldılar. Burada önemli olan olaylardan birisi, Haydar Aliyev Fonunun Asbaşkanı Leyla Aliyevanın Hocalıya Adalet çerçevesinde uluslararası verdiği bir savaş vardı. Biz bu savaşta onun yanında, savaşı bütün dünyaya duyuracak çalışmalar yapıyoruz. Bununla ilgili benim yazdığım kitaplar var: 100. Yılında Ermeni Sorunu ve Hocalı Soykırımı kitapları. 2. kitabımı Azerbaycandaki kardeşlerim basmak istedi ve bastılar. Her 2 kitabın da galası Baküde yapıldı ifadelerini kullandı.

İlham Aliyev gereken cevabı vermişti
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyevin çok önemli çalışmalar yaptığını ifade eden Öztek, İlham Aliyevin Türk Devlet Adamı olarak yaptığı çalışmalar bizim için ilham kaynağıdır ve bütün Türk devletleri için ilham kaynağı olmalıdır. Yapmış olduğu çalışmalarda Türkiye-Azerbaycan arasında 1 millet 2 devlet kapsamında, Pragda önemli bir işe imza atmıştır. Pragda doğu ülkelerini dile getiren çalışmalar sırasında Ermenistan Devlet Başkanı Sarkisyan, Türkiye aleyhine konuşmalar yapmıştır. Bu konuşmalar rahatsız edici şekildedir. Burada da İlham Aliyev kalkıp, Burada Türkiye yoksa, Türkiyeyi temsil eden Başkan yoksa ben varım. Sizi bu tür konuşmalardan men ederim diyerek gereken cevabı vermiştir. Bu çok önemli bir gelişmedir. Cumhurbaşkanlarımızın birlikte yaptıkları hareketleri görüyoruz. Bizim candaşlık projemiz kapsamında diğer dünya liderlerini kıskandıracak şekilde birbirlerine sarılıyorlar, birbirlerini kucaklıyorlar. Bu çok önemli bir olaydır ve örnektir açıklamasında bulundu.

Bu önemli günde ödülünü vermek isteriz
Aliyevin iksitadi çalışmalarının da altını çizen Öztek, Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyevin iktisadi kalkınmalar çerçevesinde yaptığı çalışmalar, İpek Yoluna canlılık getirmesi, TANAP projesi gibi doğrudan doğruya projeler çok önemlidir. Anadolu Aydınlar Ocağı olarak karar aldık. Bu karar neticesinde en mükemmel, en çalışkan, yılın devlet adamı olarak İlham Aliyevi seçmeye karar verdik. İlham Aliyev lütfederlerse biz bu kararımızı birkaç ay evvel kesinleştirdik. 15 Eylül tarihi Kafkas İslam Ordusu Hareketinin, Azerbaycan topraklarını düşman İngiliz, Rus ve Ermeniden temizlediği gündür. Biz İlham Aliyeve vereceğimiz bu ödülü, Kafkas İslam Ordusu Hareketi gününe denk getirecek şekilde vermek istiyoruz. Kendileri de lütfederlerse bu ödülü takdim etmek istiyoruz diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık