Pilotlar Cumhuriyet Bayramını Gökyüzünde Görkemli Bir Gösteriyle Kutladı

Bursa Yunuseli Sportif Havacılık Derneği (YUSHAD), Cumhuriyet Bayramını düzenledikleri gösteriyle kutladı.

Pilotlar Cumhuriyet Bayramını Gökyüzünde Görkemli Bir Gösteriyle Kutladı
  • 28 Ekim 2018, Pazar 16:42
Bursa Yunuseli Sportif Havacılık Derneği (YUSHAD), Cumhuriyet Bayramını düzenledikleri gösteriyle kutladı.
YUSHAD pilotları, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını uçaklarıyla Bursa semalarında alçak uçuş yapıp, açtıkları dev Türk bayrağıyla şehir turu atarak kutladı. Görkemli gösteri, Bursanın şehir merkezinde birçok noktadan görüldü. Bursa Yunuseli Havaalanında faaliyet gösteren YUSHADın kurucusu Burak Yürekli, dernek çatısı altında birçok pilotun burada eğitim aldığını ve Türk Hava Yollarına girmek isteyen pilotların mülakat eğitimlerinin de burada verildiğini belirtti. Yürekli, 30 dernek üyemizle birleştik 11 uçak sahibimiz alana Cumhuriyet Bayramını kutlamak için geldik. Halihazırda faaliyetlerimiz zaten aktif olarak devam ediyor 2017 yılından bu yana. İki tane uçuş okulumuz var, pilot yetiştiriyoruz. İsteyen bazı uçak sahiplerine bilgiler veriyoruz, Türk Hava Yolları pilot adaylarına sınav öncesi mülakat ve uçuş eğitimi veriyoruz. Bursada hava turizmini başlatarak turistik uçuş imkânı sağlıyoruz. Dernek olarak da sık sık bir araya gelerek bu faaliyetleri daha nasıl geliştirebiliriz, Yunuselini daha aktif nasıl kullanabiliriz ve bunun gibi alanlar nasıl üretebiliriz bunun için çalışmalara devam ediyoruz dedi.
YUSHAD Başkanı Hakan Köksal ise, Yunuseli Havaalanını gençlere uçuşu sevdirmek ve sosyal aktivitelerde kullanılmak üzere sürekli daim olarak görmek istediğini belirtti. Köksal, 14 arkadaş biz uçaklarımızla toplandık ve bir dernek kurduk YUSHAD adında. Bu derneğin de amacı tamamıyla bu. Bunu ilerisinde etkinliklerimizde yetim çocukların uçurulması, halk uçuşları, festival yapmak gibi burayı daha güzel bir hale getirmek istiyoruz. Burada toplamda altı adet uçağımız ve pilotumuz var. Altı koldan uçuş yapacağız dedi.

Türkiye uçaklarını artık yüzde yüz yerli olarak kendi üretecek
Etkinliğe katılan 30 yıllık uçak mühendisi Halil Tokel, artık tüm dünyada olduğu gibi Türkiyede de uçak garajları, eğitim alanları olup, Türkiyenin kendi uçaklarını yüzde yüz yerli olarak üreteceğini belirtti. Tokel, Bizim Türkiye olarak ileride şöyle bir projeksiyonu koymamız mümkün; Türkiye gelişiyor kalkınıyor. Ülkemiz dünyada ilk on ekonomi içerisinde olacak ve milli geliri artacak. Bunlar arttığı zaman Türk toplumu havacılığa ilgi gösterecek. Vatandaşlarımız sadece yolcu olarak değil, kendi uçağıyla uçmak istediğinde hafif uçakları kullanmak şeklinde yoğun ilgisi olacak. Belki ileride herkesin arabası olduğu gibi gelir düzeyi müsait olanlar için de kendi uçakları olacak. Türkiyenin her önemli şehrinde, kasabasında küçük küçük havaalanları olacak. Avrupada, Amerikada nasıl varsa bizde de aynı şekilde olacak. Bütün bu gelişmelere hazır olmak lazım. Ülkemizin buna hakkı var. Tabii zamanla bölgesel havaalanları ve küçük uçaklar için pistler lazım, bunların kasabalarımıza kadar inmesi beklenen faaliyetler. Yakın zamanda da bu ihtiyaçlar karşımıza çıkacak. Bununla ilgili de yöneticilerimizin, başkanlarımızın gerekli çalışmaları yaptığına da ben inanıyorum dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık