Pendikte 14. Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşması Başladı

Pendik Belediyesinin düzenlediği 14. Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşması başladı. Ana teması Çini Sanatı olarak belirlenen bu yılki sanatçılar buluşmasına 22 ülkeden 62 sanatçı katıldı.

Pendikte 14. Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşması Başladı
  • 10 Temmuz 2018, Salı 9:00
Pendik Belediyesinin düzenlediği 14. Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşması başladı. Ana teması Çini Sanatı olarak belirlenen bu yılki sanatçılar buluşmasına 22 ülkeden 62 sanatçı katıldı.
Bir kültür-sanat şehri olma yolunda hızla ilerleyen Pendik, yine Dünyanın dört bir yanından gelecek el sanatları ustalarını ağırlamaya hazırlanıyor. 14. Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşması Pendik Sahil Meydanında başladı.Pendik Belediyesinin organizasyonuyla ilki 2004 yılında düzenlenen festivale bu yıl Kosta Rikadan Pakistana 22 ülkeden 61 sanatçı katıldı.
Festivalin açılışı halk oyunları ardından kurdele kesimi ile yapıldı. Açılışta konuşma yapan Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, “14üncü kez 22 farklı ülkeden 62 sanatçı ile bir festivali başlatmış oluyoruz. Gerçekten Türkiyede istikrarlı bir şekilde her yıl farklı temalarda bir tema olarak seçen geleneksel sanatçılar buluşmamız dünyanın sanatçılarını Pendikte İstanbulda, Türkiye i le buluşturuyor. Bu yıl ki temamız çini. Gerçekten çini özellikle Türkiyenin belirli yörelerinde ama dünyanın pek çok yerinde farklı sanatçıların farklı usulleri ile beraber bir araya geldiği önemli bir organizasyon oluyor. Sadece Çini değil tabi 30 farklı branşta her türlü geleneksel sanatçının eserleri ile beraber bir araya geldiği önemli bir organizasyonumuz” dedi.
Çini sanatının ustaları geliyor
Bu yılın ana teması ise tarihi 8. yüzyıla kadar dayanan Çini sanatı olarak belirlendi. Festivale katılan 15 yerli ve yabancı sanatçı, çini sanatında ustalıklarını, vazodan sürahiye onlarca farklı eserde gösterecek. Stantlarında ziyaretçilere Çinileriyle sanat ziyafeti sunacak yerli sanatçılar arasında İsmail Yiğit, dünyanın en büyük çini tabağını yapan Gülseren Öztuğcu da yer alacak. Yabancı Çini ustaları arasında ise Azerbaycanın en büyük sanatçılarından Naghı Naghıyev, Çinden Ruopeng Sun gibi ustalar bulunacak.
Kosta Rikadan Pakistana 22 ülkeden sanatçı
Dünyanın sanatını bir araya getirecek festivale Türkiye, Azerbaycan, Belarus, Bulgaristan, Çin, Estonya, Güney Kore, İran, İspanya, İtalya, Karadağ, Kırgızistan, KKTC, Kosta Rika, Malezya, Moldova, Özbekistan, Pakistan, Panama, Portekiz, Ürdünden sanatçılar katılıyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık