Pariste Kaşıkçı Protestosu

Fransanın başkenti Paristeki Suudi Arabistan Büyükelçiliği önünde, öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı için protesto gösterisi düzenlendi. Protestoda Kaşıkçının katillerinin bulunup gereken cezayı almaları için çağrı yapıldı.

Pariste Kaşıkçı Protestosu
  • 26 Ekim 2018, Cuma 20:40
Fransanın başkenti Paristeki Suudi Arabistan Büyükelçiliği önünde, öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı için protesto gösterisi düzenlendi. Protestoda Kaşıkçının katillerinin bulunup gereken cezayı almaları için çağrı yapıldı.
Fransanın başkenti Pariste Suudi Arabistan Büyükelçiliği önünde toplanan, Uluslararası Hak ve Özgürlükler İttifakı Birliği, İstanbuldaki Suudi Arabistan Konsolosluğunda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı için protesto gösterisi düzenledi. Birlik temsilcileri Kaşıkçının kayıp naaşının bulunması ve sorumluların cezalandırılması için çağrıda bulundu.

Sözün ve fikrin şehidi
Göstericiler, üzerinde ‘Masumları katletmeyi durdurun, ‘Gerçek katilleri bulun ve ‘Cinayete hayır yazan dövizler taşıyarak, çevredeki vatandaşları bilgilendirdi. Protestocuların yoldan geçen vatandaşlara dağıttığı bildiride ise Kaşıkçı ‘Sözün ve fikrin şehidi olarak tanımlandı.

Mesele üzerine bir tek Cumhurbaşkanı Erdoğan gidiyor
Suudi Arabistanın cinayet işlediğini kabul etmesine karşın, Kaşıkçının naaşını vermemesine dikkat çeken temsilciler Avrupa ülkelerinin tepkilerini ise ‘yapmacık olarak yorumladı. Olayın üzerine ciddi bir şekilde giden tek kişinin Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu söyleyen göstericiler, Kaşıkçının katillerinin bir an önce bulunarak uluslararası mahkemelerde yargılanmasını istediklerini belirtti.

Muhammed bin Selman Veliaht Prens ilan edildikten sonra birçok kişi kayboldu
Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selmanın veliaht olduğunun ilan edilmesinden sonra birçok din adamı, gazeteci ve muhalif ismin ortadan kaybolduğunu hatırlatan temsilciler durumun son derece ciddi olduğunun altını çizdi. Suudi Arabistanın keyfi tutuklamalara son vermesi gerektiğini belirten protestocular, benzer gösterilerin Türkiye, ABD ve Londrada da gerçekleştirildiğini ifade etti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık