Papa Francis Estonya Ziyaretinde

Papa Francis, 4 günlük Baltık gezisinin son durağı olan Estonyaya geldi.

Papa Francis Estonya Ziyaretinde
  • 25 Eylül 2018, Salı 12:39
Papa Francis, 4 günlük Baltık gezisinin son durağı olan Estonyaya geldi.
Papa Francis, Baltık ülkelerine gerçekleştirdiği gezisindeki son durağı olan Estonyaya geldi. Francis Estonyanın başkenti Tallinnde Devlet Başkanı Kersti Kaljulaid tarafından karşılandı. Başkanlık sarayında Devlet Başkanı Kersti Kaljulaid, resmi makamlar, sivil toplum örgütleri ve diplomatik yetkililerle gerçekleştirdiği görüşmesinde Francis, Sovyetler Birliğinin 50 yıllık işgali sona erdikten sonra Estonyanın çeyrek yüzyıldaki sosyal ve ekonomik dönüşümüne övgüde bulundu.
Ancak Francis, toplumların kendi kültürel köklerini yitirdikleri zaman belli bir varoluşsal bıkkınlığın ortaya çıkabileceği konusunda uyararak, Teknokratik toplumların en bariz etkilerinden biri yaşamda anlam kaybı ve yaşam sevincinin kaybolmasıdır. Böylece, kişiler ve nesiller arası bağlar kaybedilebilir, genç nesiller ortak bir gelecek inşa etmekten mahrum bırakabilir dedi. Francis daha sonra, başkent Tallinndeki Özgürlük Meydanında Katolik grupların karşısına çıkacak.
Estonya, Papa Francisin 4 günlük Baltık ülkeleri gezisinde Litvanya ve Letonyadan sonraki son durağı. Francisin gezisi, 2. Dünya Savaşının yanı sıra, 50 yıl süren Sovyet işgali boyunca uygulanan dini baskı ve devlet destekli ateizme karşı Hristiyan inancını teşvik etmeyi amaçlıyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık