Pamukkale Belediyesi, Ehtta Genel Kurulunda

Pamukkale Belediyesiı Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği (EHTTA) etkinlikleri kapsamında İspanyada yapılan genel kurulda Türkiyeyi temsil ediyor.

Pamukkale Belediyesi, Ehtta Genel Kurulunda
  • 03 Ekim 2018, Çarşamba 12:48
Pamukkale Belediyesiı Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği (EHTTA) etkinlikleri kapsamında İspanyada yapılan genel kurulda Türkiyeyi temsil ediyor.
Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliğine geçtiğimiz yıl üye olan Pamukkale Belediyesi, bir heyetle İspanyanın Ourense yapılan EHTTAnın genel kurulunda Türkiyeyi temsil ediyor. Heyete başkanlık eden Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, kurula katılma amaçlarının termal sağlık turizminde Türkiyenin de yer aldığını Avrupaya göstermek olduğunu söyledi. Başkan Gürlesin, EHTTAnın 2009 yılında kurulan ve tarihi ve termal özelliği olan kentler arasında ortaklık ağı oluşturmayı amaçlayan birlik olduğunu ifade etti. Birliğe üye olan Türkiyeden ilk belediye olduklarını belirten Başkan Gürlesin, “Türkiyeden belediye olarak ilk bizler üye olmuştuk. Şimdi de birliğin toplantısında ilimizi, ülkemizi temsil edeceğiz. Bizde bu anlamda Denizliyi temsilen, dolayısıyla Türkiyeyi temsilen İspanyanın Ourense şehrinde yapılacak olan toplantıya bizler katılacağız. Ülkemizi de en iyi şekilde temsil edeceğimizi düşünüyorum” dedi.

“Bir sonraki hedefimiz EHTTAya ilçemizde ev sahipliği yapmak”
“Amacımız, termal sağlık turizminde Türkiyenin de bu platformda olduğunu Avrupaya göstermek” diyen Başkan Gürlesin, “Karahayıta 1 metre daha bisiklet yolu yokken, 15 kmlik bisiklet yolları, yürüyüş yolları yaparak, fiziki şartları daha iyi noktaya getirme gayreti içindeyiz. Avrupadaki termal kentlerdeki iyi uygulamaları yerinde görmüş olacak, bilgi birikimi sağlayacağız. Zaman içinde Karahayıta ve Pamukkale ilçemize neler yapabiliriz diye bir araştırmamız olacak. Bu ilk toplantı ile yeni bir süreç başlayacağını düşünüyorum. Uzun vade de düşüncemizde, bir dahaki Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği toplantısına ilçemizde ev sahipliği yapmak. Birliğe üyeliğimiz, aynı zamanda hem ülkemiz üzerindeki bilgi kirliliğinin aşılması ve bununla beraber ülkemizin farklı bir yönünün tanıtımına ciddi bir katkı vermiş oluyoruz. Bu toplantılar Türkiyeyi tanıtmak için büyük bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Yine şu anda dünyada yaklaşık beş yüz milyar dolara yakın termal sağlık turizminde bir pasta payı var. Bizde ilçe belediyesi olarak bu platformda, bizde varız diyerek, termal sağlık turizminde ki bu pastadan en yüksek payın alınması yönünde çalışmamız, hedeflerimiz var. Bu anlamda ben Karahayıtın önümüzdeki çok kısa bir zaman diliminde Türkiyede bir numara, dünyada önce gelen merkezlerden birisi olmasını hedef koyuyoruz. Bundan dolayı EHTTAya üye olmamız bundan dolayı çok önemli” dedi.

Heyet ilk temasını gerçekleştirdi
Pamukkale Belediye Meclisinde alınan kararla Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin başkanlığındaki heyette Belediye Meclis Üyeleri Alparslan Albay, Yılmaz Doğan, Server Munis, Birim Müdürlerinden Yusuf Emeksiz, Selami Ün ile proje uzmanları Çağlar Akdağoğlu ve Tuğçe Karakan Duranda yer alıyor. İspanyaya ulaşan heyet ilk görüşmesini Madrid Büyükelçisi Ömer Önhona ile yaptı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık