Palandökenden Faturalarda Esnafa İndirim İsteği

Elektrik ve su faturalarında esnafa özel kolaylık isteyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Esnafın korunması demek ekonominin korunması demektir. Ailesiyle birlikte 10 milyona yakın nüfusun bir nebze de olsa rahatlaması demektir dedi.

Palandökenden Faturalarda Esnafa İndirim İsteği
  • 10 Ağustos 2018, Cuma 10:22
Elektrik ve su faturalarında esnafa özel kolaylık isteyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Esnafın korunması demek ekonominin korunması demektir. Ailesiyle birlikte 10 milyona yakın nüfusun bir nebze de olsa rahatlaması demektir dedi.
Maliyetlerin her geçen gün artması nedeniyle esnafın ayakta kalmakta zorlandığını vurgulayan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, elektrik ve su faturalarında esnafa özel kolaylık istedi. Palandöken, Ekonomimizdeki dalgalanmalar maliyetlerin her geçen gün artması nedeniyle esnafımız geçinmekte zorlanıyor. Satışların normalden biraz düşmesi dahi, girdisi çıktısı derken esnafımızı çok etkiliyor. Bu sebeple en azından 5 yıllık bir plan ile elektrik ve su faturalarında esnafa özel indirimler sağlanmalı. Elektrik ve doğal gaza gelmesi beklenen zamlar ise bir sonraki yıla ertelenmeli çünkü bu en temel harcamaların artması esnafın maliyetinin artması demektir. Aynı zamanda enflasyona da olumsuz yönde etki etmesi engellenmiş olacaktır ifadelerini kullandı.

Esnafın korunması demek ekonominin korunması demektir. Ailesiyle birlikte 10 milyona yakın nüfusun bir nebze de olsa rahatlaması demektir
Esnaf işletmelerinde elektrik ve su faturalarında ayrıcalık sağlanması gerektiğini belirten Palandöken, Önümüzdeki aylarda elektriğe gelmesi beklenen zam dışında, bu yıl Ocak ve Nisan aylarında yapılan toplam yüzde 11.95lik elektrik zammından sonra zam yapılmadı. Su faturalarında ise İzmirde 1 Ağustostan itibaren yüzde 5 zamlanırken, İstanbulda 1 Ocaktan itibaren yüzde 5 indirim yapılması ilgili büyükşehir belediyelerince kararlaştırılmıştı. Fakat olması gereken adaletli sistem, Haziran ayı itibariyle sayısı 1 milyon 862 bin 991e çıkan 81 ilimizdeki esnaf işletmelerimizin tümüne elektrik ve su faturalarında ayrıcalık sağlanması. Bu aslında ayrıcalık değil, anayasamızın 173. maddesindeki esnafın korunması ve geliştirilmesine yönelik kanunun da gerekliliğidir. Çünkü esnafın korunması demek ekonominin korunması demektir. Ailesiyle birlikte 10 milyona yakın nüfusun bir nebze de olsa rahatlaması demektir şeklinde konuştu.
Faturalarda büyük oranda haksız kazanç elde edildiğini de hatırlatan Palandöken, Türkiyenin elektrik tüketiminin Haziranda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,14 artarak 23 milyar 5 milyon 314 bin kilovatsaat olduğunu kaydetti. Palandöken, Esnafa faturalarda ayrıcalık istememizin bir nedeni de fatura üzerinden elde edilen haksız kazançlar. Elektrik faturalarında enerji fonu, TRT payı, tüketim vergileri, KDV, dağıtım bedeli, yuvarlama farkı olmak üzere tüketim bedeli hariç 6 ayrı kalemden, su faturalarında atık su bedeli, şube yolu bakım bedeli yani dağıtım bedeli, KDV, çevre temizlik vergisi olmak üzere tüketim hariç 4 ayrı kalemden ek ücret yansıtılıyor. Gelen faturanın sadece yarısı tüketim bedeli. Diğer bedeller ise faturanın kalan yarısını oluşturuyor. Özel şirketlerin yaptığı çok büyük bir haksızlık. Düşük cirosu ile sigorta primi, faturası, borçları vs. ödemeye çalışan esnafın faturalardaki birçok kalemden muaf tutulmalı. Geceleri sokakları aydınlatan, gündüzleri dükkan önlerini yıkayan temizleyen esnaf elektrik ve su faturasına ayrıcalığı hak ediyor değerlendirmelerinde bulundu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık