(Özel) Türk Firmaları Pariste Göz Kamaştırdı

Fransanın başkenti Pariste yılda iki kez düzenlenen ve 1995 yılından bu yana Parisin ev sahipliği yaptığı dünyanın en önemli mobilya ve dekorasyon fuarı Maison&Objete, Türkiyeden katılan firmalar göz kamaştırdı. Ziyaretçilerin büyük beğenisini toplayan fuarda 3 binden fazla tasarımcı parçalarını sergiledi.

(Özel) Türk Firmaları Pariste Göz Kamaştırdı
  • 11 Eylül 2018, Salı 12:18
Fransanın başkenti Pariste yılda iki kez düzenlenen ve 1995 yılından bu yana Parisin ev sahipliği yaptığı dünyanın en önemli mobilya ve dekorasyon fuarı Maison&Objete, Türkiyeden katılan firmalar göz kamaştırdı. Ziyaretçilerin büyük beğenisini toplayan fuarda 3 binden fazla tasarımcı parçalarını sergiledi.
Dünyanın en önemli mobilya ve dekorasyon fuarı Maison&Objete Türkiyeden katılan firmalar ziyaretçiler tarafından büyük beğeni topladı. Daha çok iç tasarım trendlerini belirleyen Maison&Objet Fuarı, 2018 yılında da bu konudaki birçok sektöre yön verecek temalara ev sahipliği yaptı. Maison&Objet Fuarı müşterilerine küçük bir daireyi, görkemli bir villayı, restoran, otel ve kafe gibi benzeri ticari işletmeleri de benzerlerinden daha çok farklı ve dikkat çekici bir hale getirmeyi sunuyor. Mobilya fuarı, mekanlarını iz bırakan bir hale getirme düşüncesi olan herkesin mutlaka gezip görmesi gereken fuarlar arasında yer alıyor. Bunu başarabilmenin tek yolunun ise doğru parçaları bir araya getirerek oluşturulan tasarım ve dekorasyon ile mekanlara farklı bir ruh katmaktan geçtiği belirtiliyor. Bu işi yapan profesyoneller tüm yeniliklerini ve görsellerini bu fuarda sergiliyorlar.
70e yakın farklı ülkeden 3 binden fazla tasarımcı parçalarını sergiliyor
En iyi iç mekân tasarımcılarının buluşup ürünlerini sergilediği, Eylül ve Ocak aylarında olmak üzere yılda iki kez düzenlenen Maison&Objet Fuarı alıcıları muhteşem bir atmosferde buluşturuyor. 70 yakın farklı ülkeden 3 binden fazla tasarımcı firmanın özel parçalarını sergilediği fuarda dekorasyon, dizayn ve yaşam tarzı sektörlerinin en yeni eğilimleri ve çözümleri, yeni kavram ve malzeme donanımlı fuar, ilham verici güzellikteki mobilyalar, ev tekstil ürünleri ve aksesuarları, mutfak ve diğer ev gereçleri dahil olmak üzere pek çok ürün ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Ülke olarak güçlü bir alt yapımız var
Farklı bir yenilik için ihtiyaç duyulan her türlü malzemenin bir arada olduğu ilginç fuarda her yıl olduğu gibi bu yıl da Türk firmalar yerini aldı. Türk firmalar arasında Beyhan Bağışın sahibi olduğu Anatoli adlı firma tarafından üretilip sergilenen şık ve kaliteli ev içi dekorasyonu için hazırlanmış ilginç tasarımlar fuarı gezen ziyaretçilerin büyük beğenisini topladı. Pariste her yıl 2 kez düzenlenen Maison&Objet fuarına 5nci kez katıldığını söyleyen Anatoli firmasının sahibi Beyhan Bağış, fuar ile ilgili gözlemlerini İHAya açıkladı. Bağış, “Bizim firma olarak bu üçüncü yılımız, uluslararası fuar olarak da 9ncu kez katılıyoruz. Yurtdışında tabi ki Türk kültürünü çağdaş bir tasarım çizgisiyle ifade etmek, temsil etmek bizi çok mutlu ediyor. İnşallah uzun seneler hem Pariste Maison & Objet ‘de hem de diğer katıldığımız uluslararası fuarlarda Abiante olsun Dubaideki farklı fuarlarda olsun, bunu yapmaya devam edeceğiz. Çünkü tasarım dili olarak hem Selçukludan, Osmanlıdan gelen çok güçlü bir alt yapımız var ülke olarak, kültürel olarak, hem de çağdaş çizgide gerçekten hem endüstriyel tasarımda hem moda tasarımında çok değerli arkadaşlarımız yetişiyor. Bizim de bu çorbada tuzumuz oluyorsa Türkiyenin tanıtımına katkımız oluyorsa tabi ki çok çok mutlu oluyoruz. Önümüzde aslında en yakın yine Paristeki Ocak ayında yapılacak olan fuar olacak. Şubat ayında ise Abiyanteye katılıyoruz Frankfurtda çok güzel ilgi buluyoruz, daha farklı kitlelere hitap eden 2 fuar, Paristeki Maison & Objet de daha çok trendler belirleniyor bildiğiniz gibi. Her zaman olduğu gibi doğa, moda ve farklı malzemeleri kullanmak moda ve trent, biz bunları hem takip etmiş oluyoruz hem de hakikaten kendimiz için ilham kaynağı da oluşturmuş oluyoruz. İnşallah Ocak ayında da görüşeceğiz” ifadelerini kullandı.
Maison & Objet fuarına katılan başka bir Türk firması Anvogg ortaklarından Ruken Mızraklı, fuara katılmaktan son derece memnun olduklarını belirtti ve fuar ile ilgili düşüncelerini İHAya şöyle özetledi:
“Bu bizim üçüncü katılışımız, biz yıllardır büyük markalara deri veriyoruz deri ihracatı yapıyoruz. Anvogg, bizim ev dekorasyonu için kurduğumuz yaklaşık iki yıllık bir markamız 3ncü kez Maison&Objet Fuarına katılıyoruz. Bu fuar enteresan bir fuar, dünyanın bir çok yerinden gelen gerçek alıcılarla buluştuğumuz bir fuar biz katılımcı olarak çok memnunuz”
Paristeki Maison&Objet Fuarının müdavimlerinden halı üretimi yapan Loominology adlı Türk firmasının üçüncü kuşak sahiplerinden Fatih bey fuarla ilgili düşüncelerini şöyle özetledi:
“1990 yılından bu yana buradaki tüm fuarlara katılıyoruz. Ben bizim firmanın üçüncü kuşağıyım, daha evvel diğer salondaki fuardaydık bu sefer burada yer aldık. Yeni bir konseptle bu fuara katılmaya başladık. Bu katılımımız Eylül ayı dolayısıyla durgun bir ortam var, daha çok yerel müşterilerin ziyaretçi olarak geldikleri bir sezon ama Ocak ayında çok güzel işler yaptığımızı söyleyebilirim. Biz Eylül ayındaki fuara ilk kez katılıyoruz. Beklentilerimizin altında olduğunu söyleyebilirim ama o kadar da kötü geçmedi diyebilirim”

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık