(Özel) Suyun Üstünde Topraklı Sergi

Unutulmaya yüz tutmuş çömlekçilik mesleği Kırklarelinde bir atölyede hayat bulurken, bu atölyenin eserleri Çanakkalede denizin üzerinde sergilenecek.

(Özel) Suyun Üstünde Topraklı Sergi
  • 10 Ağustos 2018, Cuma 10:48
Unutulmaya yüz tutmuş çömlekçilik mesleği Kırklarelinde bir atölyede hayat bulurken, bu atölyenin eserleri Çanakkalede denizin üzerinde sergilenecek.
Kırklarelinin Lüleburgaz ilçesi Ekin Sanat Atölyesinde çömlekçilik mesleğini sürdürmeye çalışan Gonca Gün, yaptığı eserleri bu yıl Çanakkalede sergileyecek. Çanakkalenin 2018 Troia yılı kapsamında yaptıkları eserleri suyun üzerinde sergilemeyi planlayan Çömlek eğitmeni Gonca Gün bu serginin bir ilk olacağını belirtti.

Denizin üzerinde yüzdüreceğiz
Daha önce buna benzer çalışmaların olduğunu fakat suyun üzerinde toprağın yüzmesinin bir ilk olacağını ifade eden Gün, Öncelikli olarak bu yıl troia yılı seçildi. Biz de buna istinaden bir sergi planlıyoruz ve bunu Ergün Arda önderliğinde yapıyoruz. Kendisi yüzen çanaklar sevgisi oluşturdu, biz de sanatçı olarak bu sevgiye katılacağız. Ben kendimi orada çanak yüzdüreceğim. Şu anda onun çalışması içerisindeyiz. Daha önce bunun bir örneği bildiğim kadarıyla yok. Bu ikincisi yapmıyor, yine aynı organizasyonu aynı kişi yapıyordu ikincisine katılıyoruz daha önce farklı şekillerde var ama birebir aynısı yok. Denizin altında var, dalarak var, fakat bizim şu anda yapmış olduğumuz çalışmalarımızı öncelikle çamurlu şekillendiriyoruz, belli bir şekil verdikten sonra belli bir formata giriyor. Ardından pişiriyoruz ateşle buluşturuyoruz, ateşte buluştuktan sonra troia yılı kapsamında sergimiz öncesinde bir ritüel gerçekleştireceğiz. Çanaklarımızı Bozcaadada denizin üzerinde yüzdüreceğiz dedi.
Denizde seramik yüzdürme sergisi, Çanakkalenin Bozcacada İskele Bizbize Kafesi önünde 14 Ağustosta yapılacak.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık