Özel Sporcular 24 Madalyayla Yurda Döndü

Uluslararası Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu (INAS) 2018 Avrupa Yaz Oyunlarında Atletizm, Yüzme ve Masa Tenisi branşlarında, gösterdikleri büyük başarıyla biri altın olmak üzere toplam 24 madalya kazanan milli sporcular yurda döndü.

Özel Sporcular 24 Madalyayla Yurda Döndü
  • 22 Temmuz 2018, Pazar 18:06
Uluslararası Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu (INAS) 2018 Avrupa Yaz Oyunlarında Atletizm, Yüzme ve Masa Tenisi branşlarında, gösterdikleri büyük başarıyla biri altın olmak üzere toplam 24 madalya kazanan milli sporcular yurda döndü.
Fransanın başkenti Pariste gerçekleştirilen Uluslararası Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu (INAS) 2018 Avrupa Yaz Oyunlarına Atletizm, Yüzme ve Masa Tenisi branşlarında 19 sporcuyla katılan Milli Takım, büyük başarı elde ederek biri altın olmak üzere kazandığı toplam 24 madalyayla yurda döndü. Türk Hava Yollarının tarifeli uçağıyla saat 16.00da İstanbula gelen özel sporcular, Atatürk Havalimanında Türkiye Özel Sporcular Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Can Dağaşan ve İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Boz tarafından çiçeklerle karşılandı.
Avrupa Yaz Oyunlarında elde edilen başarıya ilişkin değerlendirmede bulunan İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, Avrupa Yaz Oyunlarında özel sporcularımızın gösterdiği başarıdan dolayı hepsini tebrik ediyorum. Çok özel sporcularımız için bizler buradayız. Yurt içi ve yurt dışında düzenlenen tüm etkinliklerde bu çocuklarımızın elde ettiği başarılar bizleri, devletimizin büyüklerini ve onların ailelerini çok mutlu ediyor. Bu başarıların artarak devam etmesini diliyorum” dedi.

Biri altın toplam 24 madalya
Takım halinde beklentinin üzerinde başarı elde edildiğine dikkat çeken Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Milli Takımlar Sorumlusu Akın Üstün, “22 ülkenin katıldığı yaklaşık 410 sporcunun katıldığı bir organizasyondan geliyoruz. 7li branşı olan bir organizasyona katıldık. Türk Milli Takımı olarak Atletizm, Yüzme ve Masa Tenisinde yer aldık. Biri altın 13ü gümüş, 10 tane de bronz olmak üzere toplamda 24 madalya aldık. Beklediğimizden çok daha iyi geçti. Federasyon olarak hedefimiz ise 2020 Tokyo Paralimpik Oyunlarına katılmak” şeklinde konuştu.

Milli sporcularda hedef 2020 Tokyo Olimpiyatları
Atletizm branşında 100 metre uzun atlamada altın madalya kazanan Esra Bayrak, 100 metrede birinci oldum. Bu çok güzel bir duygu. Hedefim 2020 Tokyo. İnşallah orada da İstiklal Marşımızı okutacağım“ dedi.
Masa tenisi branşında gümüş madalya kazanan Sümeyra Türk ise Çok çalıştık ve ülkemize başarılı bir şekilde dönmenin mutluluğunu yaşıyorum. Seneye dünya şampiyonu olmak istiyorum ve 2020 olimpiyatlarına gitme hedefim var” ifadelerini kullandı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık