(Özel) Sıcak Havada Yemeniye Yoğun İlgi

Gaziantepte onlarca yıldır üretilip, özellikle sıcak havada insanların ayaklarını terletmeyen ve kokudan koruyan, ayak sağlığı açısından da pek çok faydası olan yöresel ayakkabı yemeniye ilgi artmaya devam ediyor.

(Özel) Sıcak Havada Yemeniye Yoğun İlgi
  • 31 Temmuz 2018, Salı 9:55
Gaziantepte onlarca yıldır üretilip, özellikle sıcak havada insanların ayaklarını terletmeyen ve kokudan koruyan, ayak sağlığı açısından da pek çok faydası olan yöresel ayakkabı yemeniye ilgi artmaya devam ediyor.
Gaziantepte üretilip yurt içi ve yurt dışında pek çok yere gönderilen ve ünü giderek artmaya devam eden yemeni, şehir halkından ve şehre gelen turistlerden yoğun talep görüyor. Saf deriden üretilen yemeni özellikle yazın aşırı sıcaklarda ayakları terletmediği ve sağlıklı olduğu için tercih edilirken, kışın da evlerde giyilebiliyor.
Son yıllarda herkes tarafından bilinen ve giderek daha fazla kişinin tercih haline gelen yemeni, film ve dizi sektörünün de gözdesi oldu. Gaziantep Sayacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sarıbal, Yemeninin pek çok çeşidi var. Piyasada kaliteli olanı da, kalitesiz olanı da var. İyi yemeni, derisinden, işçiliğinden, gönünden, tamamen dana ve sığır derisiyle yapılmış olmasından belli olur. Yemeni satışları sıcak havaların da etkisiyle şu an çok iyi durumda. Yemeni doğal saf deriden yapıldığı, kaliteli olduğu, Gaziantep has olduğu ve Osmanlıdan izler taşıdığı için ilgi görüyor. Yemeniye turistlerin de ilgisi çok güzel. Son zamanlarda özellikle Amerika, Belçika ve Hollanda gibi ülkelerden yoğun talep var. Buraya gelen yerli ve yabancı turistlerin de dikkatini fazlasıyla çekiyor dedi.

Yemeni sektöründe kalifiye eleman sıkıntısı çok büyük
Yemeni sektöründe son yıllarda kalifiye eleman sıkıntısı yaşandığını ve bu durumun mesleğin geleceğini riske soktuğunu da aktaran Sarıbal, Yemeni sektöründe kalifiye eleman sıkıntısı çok büyük. İşçi bulamamaktayız bu nedenle çok büyük sıkıntılar çekiyoruz. Bu durum özellikle yemeni, sayacılık, ayakkabı ve el işi çanta sektöründe son yıllarda baş göstermiş durumda. Bu sektörlerde kalifiye eleman eksikliğimiz çok fazla ve bu eksikliğimizi bir türlü gideremiyoruz. Son yıllarda bu eksikliğimizi Suriyelilerle gidermeye çalışsak da bu durum yeterli olmuyor. Bu nedenle devlet büyüklerimizden destek bekliyoruz. Devletimizden özellikle beklentimiz kalifiye eleman kurslarının açılması yönündedir. En azından bu mesleğe yönelik 6 aylık kurslar açılabilir. Çünkü bu iş öyle bir iki günde ya da kısa zamanda öğrenilecek bir iş değil. Bu kurslar sayesinde bir nispet ara eleman ihtiyacımız giderilirse sektör rahat bir nefes alabilir diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık