(Özel) Motor Tutkunu Macar Grup Atalarının Evini Görmek İçin Tekirdağda

Macaristanlı bir grup motor tutkunu, Osmanlı zamanında Macar prensinin yaşadığı ve günümüzde müzeye dönüştürülen atalarının evini görmek için Tekirdağa geldi.

(Özel) Motor Tutkunu Macar Grup Atalarının Evini Görmek İçin Tekirdağda
  • 29 Ağustos 2018, Çarşamba 9:12
Macaristanlı bir grup motor tutkunu, Osmanlı zamanında Macar prensinin yaşadığı ve günümüzde müzeye dönüştürülen atalarının evini görmek için Tekirdağa geldi.
Tekirdağın Süleymanpaşa ilçesinde 1932 yılından sonra Rakoczi Müzesi olarak hizmet vermeye başlayan Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden olan Macaristan Prensi II. Ferenc Rakoczinin yaşadığı eve ilgi artarken atalarının mirasına sahip çıkmak isteyen Macarlar Tekirdağa akın ediyor. Son olarak bir grup motosiklet tutkunu Macar, müzeyi görmek için Tekirdağın yolunu tutu. 5 kişiden oluşan grup, motorlarıyla Gürcistana gideceklerini Türkiye üzerinden gelip atalarının evini görmek için yola çıktıklarını söyledi.

Macarların tarihinden bahseden bir yerin olması, bizim için çok gurur ve şeref meselesi
Motorcu Janecska Zoltan, atalarının müzesinin konumunu çok beğendiklerini ve böyle bir yerde olmasının gurur verici olduğunu belirterek, Gürcistana bir seyahat planladık, tabi Türkiyede görülecek çok güzel yerlerin olduğunu biliyoruz, onun için Türkiye üzerinden Gürcistana gitmek istedik. Tabii buraya gelmişken Tekirdağdaki Rakoczi Müzesini de görmek istedik. Türkiye seviyoruz, Türkiye çok güzel bir ülke ama burası bizim için çok ayrıcalıklı bir yer. Buraya gelmek bir Macar için onur ve şeref meselesi. Düşündüğümüzden daha güzel bir konumda ve yerde Rakoczi Müzesi. Türkiyede böyle bir Macar tarihi anıtının olması, Macarların tarihinden bahseden bir yerin olması, bizim için çok gurur ve şeref meselesi şeref duyduğumuz bir yerde. Türkiyeye gelen her Macar Tekirdağa ve buraya gelip bu müzeyi görmek ister. Bir kurum, kuruluşun veya bir derneğin üyeleri değiliz. Hepimiz bireysel motor sevdalısıyız, motorla gezmeyi, seyahat etmeyi seviyoruz. Zoltan arkadaşımız dünyaca meşhur bir motokroscudur, motorcudur neredeyse bütün dünyayı motorla gezmiştir. O bize zaman zaman işte ilginç turlar düzenleyip, o turlara bizleri davet ediyor. Müsait olan arkadaşlarımız varsa 3-5 kişilik gruplar şeklinde böyle buna benzer geziler ve seyahatler tercih ediyoruz dedi.

Rakoczi Müzesi bizim direkt amaçlarımızdan bir tanesi
Dünyaca ünlü bir motorcu olan Heiwzel Mann Zoltan da sürekli turlar düzenlediğini bu sefer ilk hedef olarak Rakoczi Müzesi olarak hedef belirleyip yola çıktıklarını vurgulayarak, Düzenli olarak turlar düzenliyoruz. Aslında buna benzer turları 2 yıl önce Rusyaya gezmiştik baştan başa. Tabi bu sefer de uzun zamandır planladığımız, düşündüğümüz bir şeydi bu, bu gezilere Türkiye üzerinden Gürcistana Tiflise kadar gidip tekrar Türkiye üzerinden gelip Macaristana dönmeyi amaçlıyoruz. Tabii ki bu Rakoczi Müzesi bizim direkt amaçlarımızdan bir tanesi. Hem Türkiyeye gidelim Hem Rakocziyi görelim, hem gitmişken Gürcistana Tiflise kadar da bir gezi planlayalım dedik açıklamasını yaptı.
Macarlı motorcular, müzeyi gezip, fotoğraf çektikten sonra Gürcistana doğru yola çıktı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık