(Özel) İlkokul Mezunu Ustadan Cumhurbaşkanı Erdoğana Maket Tank

Vanın Erciş ilçesinde oto kaynak ustası olan ilkokul mezunu Suat Çekmez, hurda demirden yaptığı maket tankı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğana iletmek üzere Külliye görevlilerine teslim etti.

(Özel) İlkokul Mezunu Ustadan Cumhurbaşkanı Erdoğana Maket Tank
  • 15 Ekim 2018, Pazartesi 9:31
Vanın Erciş ilçesinde oto kaynak ustası olan ilkokul mezunu Suat Çekmez, hurda demirden yaptığı maket tankı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğana iletmek üzere Külliye görevlilerine teslim etti.
Erciş Küçük Sanayi Sitesindeki iş yerinde hizmet veren Suat Çekmez, çocukluğundan bu yana maket araba meraklısı olduğunu ve boş zamanlarında hobi olarak çeşitli maketler yaptığını söyledi. 15 Temmuz hain darbe girişiminden etkilenerek yaptığı maket tankı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğana iletilmek üzere Ankarada yetkililere teslim ettiğini anlatan Çekmez, Hurda demirden yaptığım bu tank, Türk milletinin gücünü temsil ediyor. Biz tankların altına yatan bir milletiz. Bu maketin gerçeğini de yapabilirim. Yeter ki imkan verilsin. Çeşitli iş makineleri maketleri de yaptım. 33 yıldır oto kaynakçılık mesleğiyle uğraşıyorum. İlkokul mezunuyum. Çocukluğundan bu yana arabalara oldukça merakım vardı. İlkokul çağlarında kendime demirden oyuncak araba yaptım. Ardından, mesleğe atıldım. Boş zamanlarımda hobi olarak çeşitli araba maketleri yapıyordum. Ancak ne olduysa 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra oldu. Cadde ve sokaklarda o tankları gördüğümde gözlerim doldu. Türk milleti adına Cumhurbaşkanımıza maket bir tank yaptım. İlçe kaymakamımızın yardımıyla Ankaraya gittim. Külliyede tank maketini Cumhurbaşkanımıza iletilmek üzere yetkililere teslim ettim. İnşallah Cumhurbaşkanımızın haberi olmuştur. İmkan verilirse ülkeme yeni iş makineleri, tanklar yapmak istiyorum dedi.
Ağabeyinin Kıbrısta vatani görevini yaparken şehit olduğunu da belirten Çekmez, “Bu maketleri yapmamdaki amacım, millet olarak hep uyanık olmak ve dışa bağımlı olmaktan kurtularak, yerli üretimleri hayata geçirmektir. Bu tankı, iş makinelerini neden Türk milleti yapmasın? Bu tank maketini yaparken tehdit de aldım. Ama yılmadım. Maketini yaptım, inşallah bir gün gerçeğini de yapacağız. Yeter ki bizlere imkan verilsin. Türkiyenin bize, bizim de Türkiyeye ihtiyacımız var. Allah ülkemizi var etsin. Allah şehitlerimize rahmet eylesin inşallah şeklinde konuştu.
İlkokul mezunu Çekmez, ayrıca hurdadan aldığı bir motosikleti de bazı değişiklikler yaparak maket tank ve iş makinelerini taşımak için yeniden dizayn ettiğini sözlerine ekledi.
Ressam Aydın Duman ise oto kaynak ustası Suat Çekmezin yaptığı maketleri yakından gördüğünü ve ince ayrıntıların oldukça başarılı bir şekilde dizayn edildiğini söyledi.
Sanayi sitesine gelen vatandaşlar ise, iş yerinde sergilenen maketleri hayranlıkla inceleyerek oto kaynak ustasına hünerinden ötürü tebriklerini iletiyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık