(Özel Haber) Şifa Dağıtan Sesler

Balıkesir Devlet Hastanesi sağlık personeli ve hastane çalışanlarından oluşturulan koro, Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezinde (TRSM) tedavi gören şizofreni hastalarına söyledikleri şarkılarla şifa dağıtarak, hastaların iyileşme süreçlerine katkıda bulunuyor.

(Özel Haber) Şifa Dağıtan Sesler
  • 06 Ağustos 2018, Pazartesi 10:01
Balıkesir Devlet Hastanesi sağlık personeli ve hastane çalışanlarından oluşturulan koro, Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezinde (TRSM) tedavi gören şizofreni hastalarına söyledikleri şarkılarla şifa dağıtarak, hastaların iyileşme süreçlerine katkıda bulunuyor.
Balıkesir Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İlyas Yıldıranın öncülüğünde sağlık personeli ve hastane çalışanlarından oluşturulan Türk Sanat Müziği korosu provalarına devam ediyor. Koro, Türk Sanat Müziğinin seçkin eserlerinin yanı sıra diğer popüler şarkılardan oluşan repertuvarı ile her kesime hitap etme özelliğini taşıyor. TRSMde tedavi gören şizofreni hastalarına söyledikleri şarkılarla adeta terapi etkisi yapan koro sağlıkla ilgili günlerde de konserler veriyor. Başhekim Dr. İlyas Yıldıran, “Hevesli ve gönüllü arkadaşların katılımıyla mini bir koro oluşturduk. Dışarıdan ud hocamız Nevres Polat bize yardımcı oluyor diğer arkadaşlarımızın hepsi hastane personeli, hekim arkadaşlar, sağlık memurları, hizmetli hastane çalışanlarımızdan oluşturduğumuz bir koromuz mevcut. Bizim amacımız hem bir sosyal etkinlikte bulunmak çalışanlar açısından ayrıca özel günlerimiz hemşireler günü tıp bayramı gibi sağlıkla ilgili özel günlerde kendi koromuzda hizmette bulunmak. Bunun dışında kemoterapi hastalarımız için mini bir konserimiz oldu. Ayrıca Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezimizde şizofreni hastalarına hizmet veriyoruz. Onlar için sosyal etkinlik günlerimiz oluyor zaman zaman sinema ve müzik dinletisi etkinlikleri yapılıyor Müzik dinletisi kısmını biz kendi koromuzla sağlıyoruz. Çalışanlarımızın bir şeyler üretmesi bizi mutlu ediyor buna katkı sağlıyorsak bundan keyif duyuyoruz tabi”dedi.

20 yıldır ud çalıyorum
Balıkesir Devlet Hastanesinde görevli Göğüs Cerrahi Uzmanı Dr.Volkan Nehir, “Müzikle uğraşıyorum, 20 yıldır ud çalıyorum. Böyle bir oluşum içinde olmak çok güzel bir şey. Hastanemiz bünyesinde başhekimimiz İlyas beyin katkılarıyla böyle bir koro oluşturuyoruz”şeklinde konuştu.
Koronun oluşturulmasından memnun olduklarını söyleyen Tıbbi Sekreter Yasemin Şen “Dinleyenler inşallah taktir edecektir. Bu motivasyonda gerçekten iş hayatımızda da farklı performansta eğlenceli bir şekilde hep beraber birbirimize kenetlenmek için bir araya geldik. Çalışmamızı çok iyi yönde etkiliyor”dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık