(Özel Haber) Nemrut Krater Gölünde Kamp Heyecanı

Dünyanın ikinci, Türkiyenin ise en büyük krater gölü olan Nemrut Krater Gölü, farklı deneyimler yaşamak isteyen yerli ve yabancı kamp tutkunu turistlerin gözdesi haline geldi.

(Özel Haber) Nemrut Krater Gölünde Kamp Heyecanı
  • 02 Eylül 2018, Pazar 9:45
Dünyanın ikinci, Türkiyenin ise en büyük krater gölü olan Nemrut Krater Gölü, farklı deneyimler yaşamak isteyen yerli ve yabancı kamp tutkunu turistlerin gözdesi haline geldi.
Bitlisin Tatvan ilçesinde bulunan Nemrut Krater Gölü, bugünlerde şehrin stres ve gürültüsünden sıkılan yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Özellikle hafta sonlarını bir nebze olsun kafa dinleyerek geçirmek isteyen, huzur arayan ya da temiz doğa havası solumak isteyen yerli ve yabancı turistler, Nemrut Dağı ve Krater Gölünün yolunu tutuyor. Kimisi bisikletle, kimisi yürüyerek ve kimisi de araçlarla Nemrut Krater Gölünün yolunu tutan yerli ve yabancı turistler, gündüz doğa harikası bu yerin tadını çıkararak kamp yapmayı da ihmal etmiyor. Geceyi Nemrut Krater Gölünün hemen yamacına kurdukları çadırlarda geçiren turistler, doğa ile baş başa zaman geçiriyor. Gece geç saatlere kadar yaktıkları kamp ateşinin etrafında şarkılar seslendiren turistler, Avrupalı Seçkin Destinasyonlar (EDEN) Projesi kapsamında Mükemmeliyet Ödülü alan Nemrut Dağı ile Nemrut Krater Gölünde keyifli saatler geçirmenin hazzını yaşıyor. Kamp etkinliği sayesinde doğaseverler aynı zamanda piknik yapma imkanı da bulmuş oluyor.
Yurt dışından gelen turistlerin yanı sıra bölge illerinde de çok sayıda turisti ağırlayan Nemrut Krater Gölü, doğa harikası manzarası ve huzur veren güzelliğiyle de adeta kendine hayran bırakıyor.

“Nemrut, kamp anlamında dünyanın en güzel yerlerinden biri konumdadır”
Nemrut Krater Gölüne gezi düzenleyip gece kamp yapan grup öncülerinden Ömer Uğur, adeta bir doğa harikası olan Nemrut Krater Gölünün gündüz ayrı, gece ayrı bir güzelliğe sahip olduğunu söyledi. Nemrutta bu yıl 3. kez kamp düzenlediklerini dile getiren Ömer Uğur, “Bu sene burada yapmış olduğumuz üçüncü kampımız. İlk kamptan sonra birçok arkadaşımız beni arayarak kampa dahil olmak istediği belirtti. Bunun üzerine bir ikinci kamp daha düzenledik. Bu kamptan sonra yine bu kez çevre illerden misafirlerimizin yoğun talepleri üzerine 15 kişiden oluşan bir grupla üçüncü kampımızı düzenledik. Amacımız bir doğa harikası olan Nemrutu en iyi şekilde tanıtmaktır. Bu kamplar, tanıtıma bir nevi öncülük etmiş oluyor. Bence Nemrut, kamp anlamında dünyanın en güzel yerlerinden biri konumdadır. Burası el değmemiş bakir ve sessiz, sakin bir yer. Buraya geldiğiniz zaman gündelik hayatın tüm stres ve sorunlarını geride bırakıyorsunuz. Burada internet yok, telefonlar çekmiyor. Dolayısıyla bunları da bir avantaj olarak kullanıp, hem kafa dinleyebiliyorsunuz hem de gönül rahatlığıyla stres atabiliyorsunuz. Bizlerde bugün 10

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık