(Özel Haber) Kazdağları Göletleri İle De İlgi Çekiyor

Kazdağları endemik zenginliklerinin yanında dereleri ve göletleriyle de ilgi görüyor.

(Özel Haber) Kazdağları Göletleri İle De İlgi Çekiyor
  • 22 Ağustos 2018, Çarşamba 9:46
Kazdağları endemik zenginliklerinin yanında dereleri ve göletleriyle de ilgi görüyor.
Kazdağları bozulmamış tabiatı, temiz havası ve göletleri ile büyük ilgi görüyor. Bayram tatilinde bir çok tatilci serinlemek ve adrenalin tutkularını yaşamak için Kazdağlarındaki bu göletleri tercih ediyor. Kazdağlarında Ayı Deresi, Koçara Deresi, Mıhlı Çayı, Şahin Deresi, Zeytinli Çayı gibi birçok dere üzerinde kanyonlarda oluşan göletler temiz, berrak, soğuk ve içilebilir suları ile adrenalin tutkunlarının yeni uğrak merkezi haline geldi. Zorlu arazi şartlarında uzun süren yürüyüşler ile ulaşılabilen göletler güzellikleri ile harcanan emeğe değiyor.
Kazdağı gezgini Mustafa Şıvka, Kazdağlarında onlarca doğal gölet olduğunu, ancak gerekli teçhizat ve eğitimli rehberler olmadan bölgede olmanın tehlikeli olduğuna dikkat çekerek, “Kazdağları eşsiz güzelliklere ev sahipliği yapıyor. Burada onlarca gölet mevcut. Ancak buralara gerekli izinleri almadan, eğitimli bir rehberiniz olmadan ve gerekli teçhizatınızı yanınıza almadan gelmemenizi tavsiye ederim. Zorlu arazi şartlarını aştıktan sonra bu eşsiz güzelliklere ulaşmak mümkün olabiliyor” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık