(Özel Haber) Dünyanın Dört Bir Yanından Gelen Öğrenciler Dolma Sardı, Mantı Yaptı

Bursaya dünyanın dört bir yanından gelen yabancı öğrenciler, dolma sardı, mantı yaptı. Bursayı gezen ve kültürünü tanıyan öğrenciler, en çok kebabı beğendiklerini söyledi.

(Özel Haber) Dünyanın Dört Bir Yanından Gelen Öğrenciler Dolma Sardı, Mantı Yaptı
  • 08 Ağustos 2018, Çarşamba 9:11
Bursaya dünyanın dört bir yanından gelen yabancı öğrenciler, dolma sardı, mantı yaptı. Bursayı gezen ve kültürünü tanıyan öğrenciler, en çok kebabı beğendiklerini söyledi.
Ankara Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Bursa Şubesi ve Yunus Emre Enstitüsünün ortaklaşa yürüttü çalışma kapsamında dünyanın dört bir yanından Türkiyeye gelen bine yakın öğrenci, bulunduğu şehrin kültürünü yakından inceleme ve uygulama fırsatı buluyor. Bursaya 40 farklı ülkeden 48 öğrenci gelirken, iki gruba ayrılan öğrenciler, hem şehri geziyor hem de Türk kültürünü yakından tanıma imkanı buluyor. İtalya, Fransa, Amerika, Arjantin, Gana, Mısır, Malezya, Nijerya, İngiltere gibi ülkelerden gelen toplam 25 öğrenci, BUSMEKte düzenlenen programda Türk yemekleri yapmayı öğrendi.
“Osmanlı tarihinin Bursadaki kalıntılarını görmek beni çok heyecanlandırdı”
Dolma saran, mantı, köfte gibi yemekler yapan öğrenciler, yaptıkları yemekleri de hep birlikte yedi. Türk yemeklerinin çok güzel olduğunu ifade eden Malezyalı Xın Yı Tan, “Türk yemekleri çok güzel bugün sarma sarmayı öğrendik. Türkiyeye ilk defa geliyorum. Türkiyeye bir daha gelmek istiyorum. Kapadokyayı görmek istiyorum. Türk insanlarını, kültürlerini ve yemeklerini çok beğendim. Osmanlı tarihinin Bursadaki kalıntılarını görmek beni çok heyecanlandırdı. Kendi ülkeme döndüğümde öğrendiğim bütün yemekleri yapacağım. En çok İskender Kebapı çok beğendim dedi.
“Nijeryaya gittiğimde sarma sarmaya devam edeceğim”
Nijeryadan gelen 31 yaşındaki Njideka Dimgba da, “Türk mutfağı ile bazı yemeklerimiz benziyor. Ancak Nijeryaya gittiğimde sarma sarmaya devam edeceğim. Bizim için bu güzel bir deneyim oldu. Türk insanının misafirperverliği beni çok mutlu etti. Bursada ise dağından denizine her şeyi ile yeşil bir şehir olması çok dikkatimi çekti” diye konuştu.
Türk yemeklerini öğrenmenin çok güzel olduğunu dile getiren Bangladeşden gelen Sadikur Rahman ise, “Türkiyeyi zaman geçirdikçe sevmeye başladım. Türk yemeklerini öğrenmek çok zevkli. Türk kahvesini ve kebabı çok beğendim” dedi.
Ankara Üniversitesi TOMER Bursa Şubesi Müdür Yardımcısı Mesut Ege Demirtaş, “Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen ‘Türkçe Yaz Okulları kapsamında 118 ülkeden bine yakın öğrenci Türkiyeye geliyor. Bursada 24 farklı ülkeden 25 öğrenciyi burada misafir ediyoruz. Fransadan İtalyaya, Nijeryadan Arjantine kadar birçok farklı ülkeden gelen öğrencilerimiz var. 4 hafta boyunca burada ağırladığımız öğrencilere gün içerisinde sabah Türkçe dil eğitimi verirken, öğleden sonra ise o şehrin kültürünü tanıma fırsatı buluyorlar. Son haftada ise İstanbulda bütün öğrenciler buluşacak” şeklinde konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık